arrow_drop_up arrow_drop_down

3D Tuinontwerp pakket

Een realistische weergave van jullie toekomstige droomtuin

Jullie zijn opzoek naar een ontwerp voor de tuin? 

Op deze pagina ga ik uitleggen wat het belang is van een goed tuinontwerp en waarop je hier niet zou willen bezuinigen. Sterker nog. Ik ben er van overtuigd dat de investering in het ontwerp zich dubbel en dwars laat terugverdienen. Zowel financieel als in tevredenheid voor de komende jaren.


Aan de hand van praktijkvoorbeelden leg ik onze visie uit op het ontwerpen van tuinen en laat ik verschillende projecten zien die we onlangs hebben ontwerpen. Laat je inspireren door onze tuinontwerpstijl en maak gebruik van ons aanbod als je enthousiast bent geraakt.


-

Peter Meckenfeld

Moderne en onderhoudsvriendelijke tuinontwerpen

Zoals je wellicht al hebt gelezen of gezien hebben wij een uitgesproken mening over design en inrichting van tuinen. Al ruim 10 jaar ontwerpen wij tuinen volgens de visie van Peter Mecklenfeld. 


Waar het in de branche vaak gaat over trendy producten en hippe producten onderscheiden wij ons vooral door andere zaken voorop te stellen. Onder andere gebruiksgemak, privacy en het gevoel van rust en ontspanning zijn bij ons belangrijke uitgangspunten. Net als dat de tuin gezinsvriendelijk moet worden ingericht en bovendien onderhoudsvriendelijk. Deze filosofie staat aan de basis van onze tuinontwerpen. 


Het is belangrijk om te kunnen laten zien wat we ontwerpen. Maar wat we nog veel belangrijker vinden is dat we jullie kunnen laten zien waarom we deze keuzes hebben gemaakt. Dat maakt het ontwerpen van tuinen een 'vak apart' en het maakt al onze ontwerpen uniek. We gaan graag de uitdaging aan om ook voor jullie een prachtig tuinontwerp te maken waarover jullie over jaren nog steeds tevreden zijn.

10 jaar

Toonaangevend in Moderne tuinen

300+

Tuinen ontworpen en aangelegd

9.0

Gemiddelde klantbeoordeling

Ontwerpers en praktijk experts 

Bij Mecklenfeld Tuinen werken worden alle ontwerpen ontwikkeld door een team van creatieve ontwerpers en experts uit de praktijk. Door alle projecten niet alleen creatief te benaderen maar vooral ook technisch is de overgang van ontwerp naar de uiteindelijke tuinaanleg optimaal voorbereid. Wat op tekening staat is uitvoerbaar in de praktijk en goed doordacht door professionele tuinontwerpers en vakmensen uit de praktijk.

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Klarenbeek

Mecklenfeld tuinen heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. we zijn uiterst tevreden.

Fam. van't Slot

De tuin als verlengstuk van de woning

Binnen en buiten wordt met elkaar verbonden omdat we steeds tuin gerichter zijn gaan wonen. 

Uitrusten en ontspannen

De indeling, materialen en het beplantingsplan zijn sterk afhankelijk van jullie levensstijl om op vervolgens te zorgen voor ultieme rust en ontspanning in eigen tuin.

Budget verantwoord

Materialen en beplantingen worden niet alleen afgestemd op jullie tuinwensen maar staan in verhouding met het budget. Niet het duurste is de beste keuze. In tegendeel zelfs. 

Onderhoudsarm

Moderne tuinen kennen een gezonde verhouding tussen verhardingen en groen. En toch zijn deze tuinen onderhoudsarm. Ze vragen zelfs minder onderhoud dan tuinen waar bestrating de overhand heeft.

Architectonisch lijnenspel

Het lijnenspel kan variëren tussen strakke en organische, ronde lijnen. Het is afhankelijk van jullie smaak, stijl en wensen. In onze vaktermen noemen we het lijnenspel van de moderne tuin; architectonische lijnen, passend bij de woning, inrichting en levensstijl.

Gezinsvriendelijk

Moderne tuinen passen bij de gezinssituatie. We houden rekening met kind- en diervriendelijke oplossingen, zonder dat het ten koste gaat van het design.

Van niets naar een geweldig idee!

1. Inventariseren

In het eerste gesprek bespreken we jullie tuinwensen en beginnen we met het inventariseren van de huidige situatie die we in het proces gaan omvormen tot de ultieme droomtuin. Op basis van jullie ideaalbeeld en tuinwensen adviseren wij over de mogelijkheden en duurzame keuzes die er komen kijken bij het ontwikkelen van een tuinplan en de uiteindelijke tuinaanleg.

2. Ontwerptraject

Jullie geven ons team het vertrouwen om een prachtig ontwerpplan te ontwikkelen. Wij maken een plattegrondtekening van de indeling en gaan aan de slag met 3D beelden waarmee we jullie woning herkenbaar maken en de aanzichten van het nieuwe tuinontwerp in beeld brengen.

3. Presentatie

Tijdens het tweede gesprek zullen we het tuinontwerp en de 3D presentatie aan jullie laten zien. Aan de hand van onze toelichting en concrete sfeerbeelden presenteren we jullie nieuwe droomtuin. Tijdens dit gesprek is er uiteraard ook alle ruimte voor vragen en opmerkingen. Op basis van de genoemde prijzen is er ook 1 correctieronde mogelijk.

4. Begroting

Aansluitend aan de ontwerp presentatie bespreken we meteen de begroting. Op basis van ruim 10 jaar ervaring in het aanleggen van moderne tuinen kunnen we een hele realistische inschatting maken van de te verwachten investering. Met deze informatie maken jullie veel bewuster keuzes voor o.a. materialen.

5. Materiaalkeuze

Op basis van de te verwachten investering in de tuin kunnen we heel doelgericht materialen bepalen in een bepaalde prijsklasse. Wij adviseren uitsluitend materialen waarvan we weten hoe ze er over een aantal jaren uitzien en wat er nodig is om ze op een verantwoorde manier te verwerken zonder tegen problemen aan te lopen die voorkomen hadden kunnen worden. Hierbij komt onze praktische ervaring extra van pas waardoor we jullie ook op een goede manier over de aanleg kunnen adviseren.

6. Plan van aanpak

Op basis van alle keuzes die zijn gemaakt kan er een plan van aanpak worden opgesteld. In deze fase beslissen jullie ook of Mecklenfeld Tuinen de tuin gaat aanleggen. De vervolgstappen na het ontwerptraject waarover wij adviseren en van dienst kunnen zijn:

 • Uitwerken technische tekeningen en details
 • Voorbereiden tuinaanleg en werkvoorbereiding
 • Planning en organiseren van hoveniers en machines
 • Uitwerken beplantingsplan
 • Uitwerken verlichtingsplan
 • Funderingplan
 • Tekening voor kabels en leidingen
 • Etc.

Wij hebben een tuinontwerp laten maken. We waren erg verrast. Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Helemaal geweldig. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Wendy Telgen

Mecklenfeld Tuinen heeft voor ons het tuinontwerp gemaakt met onze wensen en daar waren we heel blij mee. Daarnaast hebben de vakmannen een super mooie veranda gebouwd.

Jan van der Molen

Fijne hovenier met een prettige groep werknemers. Afspraken zijn helder en worden netjes nagekomen. In overleg is er van alles mogelijk. Uiteindelijke oplevering was dan ook prima, tuin is prachtig geworden! Ik zou deze hovenier zeker aanbevelen!

Anita Holsappel

v.a. € 650,-

Jullie 3D ontwerp laten maken?

Laat jullie nieuwe tuin ontwerpen door Mecklenfeld Tuinen. Profiteer van onze creatieve ideeën en technische kennis, vakmanschap en ervaring. Plaats je aanvraag zodat wij contact met jullie kunnen opnemen voor een kennismakingsgesprek. Op basis van het gesprek beslissen jullie of wij voor jullie aan de slag gaan. De investering in een 3D tuinontwerp is vanaf 650 euro. Neem contact op om een offerte op te vragen.

 • Veelgestelde vragen:

  HOEVAAK HEBBEN WE PERSOONLIJK CONTACT?

  De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend. Wij zijn pas van mening dat je pas werk (en al helemaal iets persoonlijks als een tuinontwerp) uitbesteed als er een persoonlijke klik en wederzijds vertrouwen is.

  In dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en creatieve ideeen van het proces. Aansluitend, als jullie opdracht geven gaan we de tuin inmeten om vervolgens aan de slag te gaan met het ontwerp proces.

  In de vervolgafspraak komen we de tuinplannen presenteren en bespreken we tegelijkertijd de richtlijnen van de begroting, materiaalkeuze en het beplantingsplan.

  Daarna vervolgen we het traject en werken we het definitieve ontwerp met technische tekeningen uit en stellen we een gespicifieerde begroting op met uitgangspunten van de te verwachten investering. Deze zullen we digitaal naar jullie verzenden.

  Willen jullie graag een uitgebreide toelichting op de begroting en/ of zijn jullie voornemens om in gesprek te gaan over de aanleg van de tuin dan plannen we een (extra) vervolgafspraak in onze modeltuin.

  KUNNEN JULLIE DE TUIN OOK AANLEGGEN?

  Jazeker, graag zelfs! Ons team van vakmensen en specialisten is dagelijks bezig met het aanleggen van mooie tuinen, terrasoverkappingen en tuinschuren. We gaan graag in gesprek over de aanleg en montage. Maar niet te snel. In deze (ontwerp) fase vinden we het belangrijk om ons zoveel mogelijk te focussen op het maken van plannen en uitwerken van goede ideeen. Dat maakt ons concept sterk en het zorgt ervoor dat alle plannen goed doordacht zijn. Jullie gaan geen overhaaste keuzes maken en beslissingen nemen waarvan jullie achteraf spijt krijgen. Stap voor stap naar een ultieme droomtuin.

  WERKEN JULLIE LANDELIJK?

  Onze adviseurs en ontwerpers werken landelijk maar de aanleg verzorgen we vooral regionaal vanuit Hardenberg en een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komen jullie bijvoorbeeld uit de omgeving Groningen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Enschede dan valt dit in ons werkgebied.

  Voor aanvragen elders in het land ben je bij ons ook aan het juiste adres. Het ontwerpproces zal volledig worden uitgevoerd en begeleid door ons eigen team. Willen jullie ook onze hulp bij de aanleg? Dan schakelen we hiervoor een betrouwbaar partnerbedrijf in en/ of gaan we in gesprek over projectbegeleiding door onze projectleider.


  IS ER EEN NIET GOED, GELD TERUG GARANTIE?

  Nee, alle prijzen zijn voledig gebaseerd op een maximale tijdsinvestering. Daar kunnen we geen niet goed, geld terug garantie op geven. Maar maak je geen zorgen! Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen hebben we nog nooit een klant teleurgesteld en altijd een origineel, creatief tuinontwerp weten te presteren.

  DOEN JULLIE OOK PROJECTBEGELEIDING?

  Uiteraard! Als wij de tuin aanleggen is dit vanzelfsprekend. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Als jullie de tuin zelf willen aanleggen bijvoorbeeld. Dan kunnen we een voorstel uitwerken waarin wij de inkoop (profiteer van extra korting) en projectbegeleiding/ kwaliteitsbewaking verzorgen. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

  Offerte ontvangen?

  Cookies