hoveniersbedrijf in Enschede

Bepaal je budget en voorkom teleurstelling

Zorg dat jouw tuinontwerp niet in de prullenbak belandt...

Bekijk Budgetteren (calculator)


Enkel verkrijgbaar op deze pagina

Kostencalculator + handleiding om je budget te bepalen

 • Je hebt vooraf een indicatie van de investering

 • Het helpt je om het budget te bepalen

 • Hiermee toets je de haalbaarheid van je wensen

 • Geeft richting aan het ontwerpproces

 • Helpt je bij het kiezen van de juiste materialen

Ik wil de aanbieding zien 

Wat kost dat nou eigenlijk, een nieuwe tuin?

Steevast krijg ik de vraag waarmee men rekening moet houden. En dat is logisch want hoewel we allemaal wel weten dat de investering in een nieuwe tuin om veel geld gaat wil je vooraf graag weten waar je aan toe bent.

Maar om zomaar een bedrag te noemen, daar kun je niks mee. Het is namelijk afhankelijk van zoveel factoren dat je er eigenlijk altijd naast zit. Want met een antwoord als ‘tussen de 10 - 30 duizend euro’ kun je niks. 

Ik wil je graag een realistisch antwoord kunnen geven en dat kan met behulp van mijn eigen calculator. 

Bekijk prijs


13 jaar

Toonaangevend in eigentijdse tuinen

600+

Tuinen ontworpen en gerealiseerd

100.000+

E-book downloads sinds 2015
eettafel voor in de tuin

Budgetteren doe je met mijn calculator

Een goed tuinontwerp is het maximaal haalbare binnen het beschikbare budget en waarbij al je wensen de juiste invulling krijgen. Dit kun je dus zelf al op voorhand al bepalen. Niet tot op de euro nauwkeurig maar wel in de juiste richting zodat je veel scherper bent in het maken van doelbewuste keuzes. Met behulp van mijn kostencalculator kun jij snel en simpel  je budget bepalen voordat je start met de uitwerking van tuinplannen en het ontwerp.

Herkenbaar verhaal...

Door vooraf te weten met welke investering je rekening moet houden ga je veel bewuster keuzes maken…


Als je geen weet hebt van de mogelijke investering en zonder voorkennis op zoek gaat naar inspiratie. In welke hoek denk je dat je dan uitkomt?


We komen nagenoeg altijd terecht in de hoek waar alles het duurst is. 


Verderop in het proces kom je erachter dat alle richtlijnen die je hebt bepaald niet haalbaar zijn. Dit is alleen mogelijk als je budget oneindig is, maar dat is in de meeste gevallen niet zo.


En ook al was dit wel zo, dan nog is het verstandig om een stap verder te kijken. Want ik heb de overtuiging dat het duurste absoluut niet de beste keuze is. 


Met behulp van mijn kostencalculator kun je met een paar simpele eenheden een realistische inschatting maken van de te verwachten investering op basis van jouw tuinwensen. 


De uitkomst geeft je inzicht en zorgt ervoor dat je veel bewuster bent van het traject wat je staat te wachten.


Valt het bedrag behoorlijk tegen? Dan weet je dat je andere keuzes moet gaan maken. En ik kan je vertellen dat je deze keuzes liever nu maakt dan wanneer je veel verder in het proces bent. 


Houd je hier nu geen rekening mee? Dan kom je hier pas achter als het ontwerp al klaar is. De stap na het ontwerp is het berekenen van alle eenheden en hier prijzen aan koppelen. Blijkt dan dat je veel te hoog in de boom bent gaan zitten dan gebeuren er 2 dingen:


 1. Je huidige ontwerp kan in de papierbak want deze blijkt niet haalbaar.

 2. Je staat voor een onmogelijke opgave om jezelf en je omgeving te overtuigen met een alternatief plan. En dat valt niet mee als je eerst super enthousiast was over de eerste versie (dit blijft altijd knagen…)


Veel beter is om keuzes op voorhand te maken en een richting te bepalen die uiteindelijk ook praktisch uitvoerbaar is. 


Een goed tuinontwerp is het maximaal haalbare binnen het beschikbare budget en waarbij al je wensen de juiste invulling krijgen. 


Dit kun je dus zelf al op voorhand al bepalen. Niet tot op de euro nauwkeurig maar wel in de juiste richting zodat je veel scherper bent in het maken van doelbewuste keuzes.


Hoe groot je budget ook is. Je kunt het maar 1x uitgeven en dat wil je weloverwogen doen. Ik heb alle voorwerk gedaan en jij hoeft slechts enkele eenheden in te voeren, waarna je een realistische weergave hebt van de toekomstige investering in jouw droomtuin.

€ 19,95

Budgetteren (kostencalculator)

Bepaal je budget en voorkom dat jouw plannen straks in de prullenbak belanden...


 • Handige kostencalculator (rekentool)

 • Helpt je budget te bepalen

 • Maak keuzes doelbewust

 • Handleiding (hoe pas je dit zelf toe)

Budgetteren is een uitgave van Florum BV (door Peter Mecklenfeld) en enkel verkrijgbaar via deze pagina.