Flitsadvies | De juiste stap naar jullie droomtuin
arrow_drop_up arrow_drop_down

Waar begin je bij het maken van een steengoed tuinplan?

In 60 minuten naar een superidee!

10 jaar

Ervaring in het ontwerpen van tuinen

350+

Tuinen ontworpen en aangelegd

9.0

Gemiddelde klantbeoordeling

Van inspiratie naar tuinplan?

Een goed tuinplan is essentieel om jullie uiteindelijke droomtuin te realiseren. Met alle keuzes die je vandaag de dag hebt is het onbegonnen werk om zonder enige voorkennis of inspiratie aan de slag te gaan. Dat gaat je hoe dan ook onnodig geld kosten en aan de andere kant is het mijn ervaring dat veel mensen niet tevreden zijn over het ontwerp. Simpelweg omdat ze niet de juiste volgorde hebben gehanteerd ofwel de kennis en ervaring in huis hebben om kwalitatieve tuinplannen te ontwerpen en te ontwikkelen.

Mijn naam is Peter Mecklenfeld. Ik ga ruim 15 jaar mee in de groene sector en ben sinds 2009 eigenaar van Mecklenfeld Tuinen waar we inmiddels landelijke bekendheid hebben met onze moderne en eigentijdse 'belevingstuinen'.

Het is in de afgelopen jaren gebleken dat men erg veel inspiratie heeft opgedaan in mijn boeken en magazines maar dat de persoonlijke tuinadvies sessies de meeste concrete plannen hebben opgeleverd. En dat is ook de reden waarmee ik op deze pagina een eenmalig aanbod ga doen om daar gebruik van te kunnen maken als ook jullie met nieuwe tuinplannen bezig zijn.

Vakbekwaam en degelijk advies

De afgelopen jaren hebben wij degelijke oplossingen bij elkaar gebracht die onze tuinen niet alleen stijlvol maken maar ook vooral

duurzaam in de breedste zin van het woord. Je kunt namelijk nog zo creatief zijn met het bedenken van ideeën.

Het moet vooral praktisch en uitvoerbaar blijven en jarenlang mee kunnen gaan zonder daar de kinderziektes

of problemen van te ondervinden. Wij adviseren daarom ook graag over slimme oplossingen

om jullie droomtuin degelijk en duurzaam in te richten.

Samenvoegen van inspiratie

Het samenvoegen van alle inspiratie wat je hebt opgedaan tot een concreet tuinplan blijft lastig. Herkenbaar? Veel van onze klanten vinden het leuk om zich te verdiepen in mooie foto’s van tuinen, overkappingen en andere prachtige elementen. Moodboards beperken zich tegenwoordig niet tot een aantal beelden maar door alle mogelijkheden en in onze enthousiasme presteren we het om complete behang rollen vol te stoppen met plaatjes die we mooi vinden.


Maar dan..

Wensen en ideeën

Hoe voeg je al deze ideeën en voorbeelden samen tot een concreet tuinplan wat past bij jullie tuin- en woonwensen? Het blijft voor veel mensen een grote uitdaging en daarom hebben wij van Mecklenfeld Tuinen een oplossing bedacht en dat jullie o.a. deze vragen beantwoord krijgen:


 • Welke tuinstijl past het best bij jullie?
 • Hoe zorg je ervoor dat alle wensen terugkomen zonder dat het te druk oogt?
 • Hoe deel je de tuin in op basis van zon en schaduwplekken?
 • Wat zijn de belangrijkste kenmerken voor een stabiele fundering?
 • Welke aspecten zijn belangrijk voor een onderhoudsvriendelijke inrichting?


De juiste keuzes maken

Naast het combineren van wensen en ideeën krijgen we ook veel vragen over welke materialen je het best kunt gebruiken en hoe je kleuren met elkaar combineert. Door het enorme aanbod in producten is het simpelweg onmogelijk om zonder enige kennis en ervaring keuzes te maken en te onderbouwen voor de lange termijn.


 • Wat zijn goede keuzes?
 • Welke prijs- kwaliteitverhouding past bij jullie situatie?
 • Welke kleuren en materialen passen bij elkaar en hoe combineer je ze?

Voorkomen of genezen?

Bij Mecklenfeld Tuinen streven we naar preventieve oplossingen om veel voorkomende problemen te voorkomen in plaats van genezen. Wij hebben slimme oplossingen ontwikkeld voor hedendaagse problemen en zullen jullie hierover uitgebreid adviseren:


 • Hoe je wateroverlast in de tuin kunt voorkomen.
 • Hoe je slecht groeiende bomen, planten en gazons kunt voorkomen.
 • Hoe je schade door droogte kunt beperken.
 • Hoe je onkruiden tussen bestrating met 80% kunt verminderen.
 • Hoe je met slimme oplossingen de tuin kunt onderhouden in slechts een mum van tijd.

Teleurstellingen voorkomen

Wij zijn vooral praktisch ingesteld en adviseren onze klanten zo transparant mogelijk. Het proces van tuinplannen maken en schetsen tot een uiteindelijk ontwerp hangt nauw samen met het beschikbare budget. In de praktijk zie ik nog veel te veel gevallen waarbij het uiteindelijke plan niet toereikend is binnen het beschikbare budget. Wij zien dit als een vorm van transparantie en eerlijk tuinadvies. Op basis van onze ervaring kunnen wij direct al een reële inschatting geven van de te verwachten investering. Daarmee worden de 2 grootste valkuilen later in het proces voorkomen:


 1. 1. Er moet een alternatief plan komen wat niet half zo'n goed gevoel bij jullie oproept als het originele plan.
 2. 2. Wanneer je er in het werk achter komt dat het budget niet toereikend is zullen er noodgedwongen consessies moeten worden gedaan wat leidt tot extreme teleurstelling.

Flitsadvies

Begin op de juiste manier met het maken van tuinplannen en laat je adviseren door ons van Mecklenfeld Tuinen. We gaan samen in gesprek over jullie tuinwensen en we nemen je mee aan de hand van onze filosofie bij het ontwikkelen van tuinontwerpen. We geven jullie de juiste richting en handvatten  met onze visie en ideeën op jullie toekomstige droomtuin.


De investering in een Flitsadvies afspraak bedraagt 149,- euro inclusief btw.


-

Team Mecklenfeld Tuinen

Plaats aanvraag

Omdat onze agenda al behoorlijk volloopt stellen we deze actie alleen beschikbaar voor de eerste 25 aanmeldingen. Wil je graag dat we langskomen voor een flitsadvies voor jouw tuin? 


Plaats dan direct een aanvraag:


KUNNEN JULLIE DE TUIN OOK AANLEGGEN?

Jazeker, graag zelfs! Ons team van vakmensen en specialisten is dagelijks bezig met het aanleggen van mooie tuinen, terrasoverkappingen en tuinschuren. We gaan graag in gesprek over de aanleg en montage. Maar niet te snel. In deze (ontwerp) fase vinden we het belangrijk om ons zoveel mogelijk te focussen op het maken van plannen en uitwerken van goede ideeen. Dat maakt ons concept sterk en het zorgt ervoor dat alle plannen goed doordacht zijn. Jullie gaan geen overhaaste keuzes maken en beslissingen nemen waarvan jullie achteraf spijt krijgen. Stap voor stap naar een ultieme droomtuin.


DOEN JULLIE OOK PROJECTBEGELEIDING?

Uiteraard! Als wij de tuin aanleggen is dit vanzelfsprekend. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Als jullie de tuin zelf willen aanleggen bijvoorbeeld. Dan kunnen we een voorstel uitwerken waarin wij de inkoop (profiteer van extra korting) en projectbegeleiding/ kwaliteitsbewaking verzorgen. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

WERKEN JULLIE LANDELIJK?

Onze adviseurs en ontwerpers werken landelijk maar de aanleg verzorgen we vooral regionaal vanuit Hardenberg en een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komen jullie bijvoorbeeld uit de omgeving Groningen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Enschede dan valt dit in ons werkgebied.

Voor aanvragen elders in het land ben je bij ons ook aan het juiste adres. Het ontwerpproces zal volledig worden uitgevoerd en begeleid door ons eigen team. Willen jullie ook onze hulp bij de aanleg? Dan schakelen we hiervoor een betrouwbaar partnerbedrijf in en/ of gaan we in gesprek over projectbegeleiding door onze projectleider.


IS ER EEN NIET GOED, GELD TERUG GARANTIE?

Nee, alle prijzen zijn volledig gebaseerd op een maximale tijdsinvestering. Daar kunnen we geen niet goed, geld terug garantie op geven. Maar maak je geen zorgen! Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen hebben we nog nooit een klant teleurgesteld en altijd een origineel, creatief tuinontwerp weten te presteren.


Flitsadvies.. en dan?

Als voltallige tuinontwerp studio en hoveniersbedrijf kunnen we veel meer voor jullie betekenen.
Tijdens het adviesgesprek bespreken we ook de mogelijkheden om verder met ons te gaan samenwerken.
De investering in het flitsadvies is dan volledig inwisselbaar op 1 van onze andere producten of diensten. 

- Plaats je aanvraag via het aanvraagformulier hierboven -

Cookies