Kindvriendelijke tuin in Emmen | Mecklenfeld tuinen
Gazon met gebakken klinkerverharding en siergrassen

Kindvriendelijke tuin in Emmen

Kindvriendelijke tuin

In 2016 hebben we deze kindvriendelijke tuin in Emmen ontworpen en aangelegd. De tuin rondom deze ruime bungalow woning biedt mogelijkheden om de hele dag met de zon mee te draaien of juist om schaduw op te zoeken.


Het meest opvallende detail aan deze tuin is dat het leefgedeelte aan de voorzijde zit. De erfafscheiding zorgt nu voor voldoende privacy en veiligheid waardoor binnen en buiten met elkaar verbonden zijn. Als de tuindeuren losstaan is er een naadloze verbinding van woonkamer met het terras.


Hoewel het op het eerste oog misschien een klein stukje gazon (volgende keer wel even maaien als we foto's komen maken Ate ;)) lijkt is het toch een hele mooie praktische ruimte om te spelen en kan het gebruikt worden als verlengstuk van het terras.

Houten schutting op de erfscheiding?

Een hele belangrijke tip die we je mee willen geven is dat het altijd raadzaam is om bij de gemeente te checken of, wat je in gedachten hebt ook uitgevoerd mag worden in de praktijk.


Gemeentes hebben hier regels voor opgesteld en je bent vrij om deze op te vragen. Mag de houten schutting bijvoorbeeld op de erfafscheiding staan of moet deze, zoals in deze tuin het geval is een meter uit de erfgrens geplaatst worden? Mag het wel van hout zijn of staat er beschreven dat er een groene afscheiding moet worden aangelegd (wijkbeeld)? Allemaal zaken die van belang zijn om na te gaan.


In deze tuin hebben we gekozen voor een mix van een groene taxushaag en een houten schutting met een betonnen frame die het hoogteverschil ten opzichte van de straat opvangt. 

Aanzicht moderne tuin met siergrassen, gazon en beplanting

Kindvriendelijke tuin in Emmen

Moderne materialen

In deze tuin hebben we een keuze gemaakt voor moderne materialen die goed aansloten bij de materialen die in- en aan de woning zijn gebruikt. Daarnaast hebben we bestaande materialen herbruikt en ingepast zodat deze goed in het totaalbeeld van de moderne tuin passen. Hieronder een opsomming van de gebruikte materialen:


  • Gebakken dikformaten
  • Plantenbakken
  • Hout-beton schutting
  • Keramische tegels

Beplantingsplan

In het beplantingsplan hebben we onze richtlijnen voor jaarrond sfeervolle bomen, planten en heesters toegepast. De bestaande bomen vormen het volwassen beeld van de tuin en de nieuwe planten zorgen voor de afwisselende variatie tussen wintergroene, voorjaars-, zomer-, en najaarsbloeiers. Daarnaast hebben we veel siergrassen gebruikt in grote groepen om de rust te behouden. 

Afspraak maken?

Wil je graag weten wat wij voor je kunnen betekenen? Ontdek onze werkwijze of maak direct een afspraak. 

Ga terug naar projecten: