Moderne tuin in Almelo | Mecklenfeld tuinen
Moderne tuin in almelo met siergrassen en lavendel

Moderne tuin in Almelo

Een tuin die voelt alsof je op vakantie bent...

Moderne tuin in Almelo

Beeld je even een gevoel in dat als je, exact 1 jaar nadat je een mooie tuin hebt opgeleverd terugkomt met een camera om foto's te maken. En dat je dan aantreft wat je op de foto's van deze moderne tuin in Almelo ziet. Een waanzinnig mooie 'oase' van bloeiende planten, prachtig straatwerk en een minimalistische terrasoverkapping met buitenkeuken.


Ik weet nog goed dat ik voor het eerst een afspraak had om kennis te maken. Ik zat aan de keukentafel die via een smal stuk uitkeek op de achtertuin. Toen ik eenmaal buiten kwam en de hoek om kon kijken had ik niet door dat er in de dode hoek (van binnenuit gezien) nog zoveel ruimte bleek te zijn.


Daar moesten we wat mee stond direct vast! Het moest een tuin worden die verrassingen oproept en waar het beleven centraal staat. Vanuit iedere hoek in de tuin.


En na een jaar durf ik met recht (en trots) te zeggen dat het project meer dan geslaagd is!

Moderne tuin met organische lijnen

Het is een complete misvatting dat alle moderne tuinen strak (moeten) zijn en alleen maar rechte lijnen bevatten. Nog steeds merk ik dat moderne tuinen heel snel vergeleken worden met strakke tuinen. Uiteraard kan dit heel goed maar moderne tuinen zijn evengoed tuinen met ronde en organische lijnen. 


Zo ook in deze tuin in Almelo waar we een 'levende' lijn hebben toegevoegd aan strakke elementen die we vanuit de gevel door hebben getrokken in de tuin.


Deze levende lijn komt weer terug in het beplantingsplan waardoor het accent van deze een organische uitstraling heeft en waar de beplanting de overhand heeft.

Schetsontwerp van moderne tuin in Almelo

Moderne tuin in Almelo

Moderne materialen

In deze tuin hebben we een keuze gemaakt voor moderne materialen die goed aansloten bij de materialen die in- en aan de woning zijn gebruikt. Daarnaast hebben we bestaande materialen herbruikt en ingepast zodat deze goed in het totaalbeeld van de moderne tuin passen. Hieronder een opsomming van de gebruikte materialen:


  • Schellevis tegels
  • Reinhout overkapping
  • Larikshout
  • Hemelwaterafvoer

Beplantingsplan

In het beplantingsplan hebben we onze richtlijnen voor jaarrond sfeervolle bomen, planten en heesters toegepast. De bestaande bomen vormen het volwassen beeld van de tuin en de nieuwe planten zorgen voor de afwisselende variatie tussen wintergroene, voorjaars-, zomer-, en najaarsbloeiers. Daarnaast hebben we veel siergrassen gebruikt in grote groepen om de rust te behouden. 

Kom je onze showtuin bekijken?

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken en over jullie tuinplannen te praten? Dan zijn jullie van harte uitgenodigd om onze moderne (show)tuin te komen bekijken onder het genot van een kop koffie of thee. Uiteraard is deze afspraak volledig vrijblijvend.

Afspraak maken bij Peter thuis?

Kom je een keer kijken in de moderne tuin van Peter Mecklenfeld? Tip! Neem gelijk informatie mee over jullie eigen tuinplannen.

Ga terug naar projecten: