Moderne tuin in Hoogeveen | Mecklenfeld tuinen
Achtertuin met stapstenen in gazon en beplanting

Moderne tuin in Hoogeveen

Kleine achtertuin met een ruimtelijk effect...

Moderne tuin in Hoogeveen

Hoe tover je een kleine achtertuin om tot een plek met intieme gezelligheid en een ruimtelijk beeld? Dat was de uitdaging die we zijn aangegaan in de zomer van 2016. Het resultaat is een moderne tuin met mooie architectonische lijnen, duurzame materialen en een groene, sfeervolle uitstraling.


Deze tuin is eigenlijk een perfect voorbeeld van hoe je (volgens ons) een kleine achtertuin ontwerpt en inricht. Ondanks de beperkte ruimte lijkt deze tuin absoluut niet klein en is het van alle gemakken voorzien. Van 2 terrassen en een (Reinhout) terrasoverkapping tot aan bloeiende borders en een gazon.

Moderne zichtlijnen

Het lijnenspel in dit ontwerp is afgeleid van zicht- en architectonische lijnen van de woning en leefomgeving. Dat zie je heel duidelijk terug in het gebruik van materialen en tuinpaden. Deze lijnen versterken het zicht van binnen naar buiten en geven extra accent over de dieptelijn van de tuin.


De stapstenen in het ontwerp verbinden de tuin over de breedte en leggen focus op een solitaire (meerstammige) struik die je vanuit de overkapping heel mooi ziet.


In deze tuin hebben we gebruik gemaakt van meerdere heester soorten die zichtlijnen onderbreken. Dat maakt ook dat, ondanks dat de tuin ruimtelijk oogt deze tuin een intiem karakter uitstraalt.

Schetsontwerp van moderne tuin in Hoogeveen

Moderne tuin in Hoogeveen

Moderne materialen

In deze tuin hebben we een keuze gemaakt voor moderne materialen die goed aansloten bij de materialen die in- en aan de woning zijn gebruikt. Daarnaast hebben we bestaande materialen herbruikt en ingepast zodat deze goed in het totaalbeeld van de moderne tuin passen. Hieronder een opsomming van de gebruikte materialen:


  • Schellevis tegels
  • Reinhout terrasoverkapping
  • Larikshout
  • Gebakken dikformaten

Beplantingsplan

In het beplantingsplan hebben we onze richtlijnen voor jaarrond sfeervolle bomen, planten en heesters toegepast. De bestaande bomen vormen het volwassen beeld van de tuin en de nieuwe planten zorgen voor de afwisselende variatie tussen wintergroene, voorjaars-, zomer-, en najaarsbloeiers. Daarnaast hebben we veel siergrassen gebruikt in grote groepen om de rust te behouden. 

Kom je onze showtuin bekijken?

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken en over jullie tuinplannen te praten? Dan zijn jullie van harte uitgenodigd om onze moderne (show)tuin te komen bekijken onder het genot van een kop koffie of thee. Uiteraard is deze afspraak volledig vrijblijvend.

Afspraak maken bij Peter thuis?

Kom je een keer kijken in de moderne tuin van Peter Mecklenfeld? Tip! Neem gelijk informatie mee over jullie eigen tuinplannen.

Ga terug naar projecten: