Moderne villatuin in Hardenberg | Mecklenfeld tuinen
Oprit villatuin met Schellevis tegels en basaltsplit

Moderne villatuin in Hardenberg

Modern wonen in een landelijke omgeving...

Moderne villatuin in Hardenberg

Het gevoel van vrijheid overheerst als je door het buitengebied van Hardenberg rijdt en over de brink richting de vecht een schitterende vrijstaande villa tegekomt met een grote tuin die naadloos overgaat in het Vechtdal landschap.


In 2016 zijn we gestart met een prachtig project waarin we van Matthijs en Janneke de opdracht kregen om een moderne tuin te ontwerpen die aansluit bij hun (op dat moment nog te bouwen) villa en het mooie landschap richting de vecht.


Vooral zichtlijnen van binnenuit en architectonische vormen die vanuit de gevels in de tuin zijn doorgetrokken maken dit ontwerp uniek en vooral bijzonder. We hebben hier gekozen om moderne accenten te combineren met het landschappelijke. 

Moderne tuin in een landelijke omgeving

In deze tuin ervaar je het ultieme gevoel van uitrusten en ontspannen middenin de rustige natuur van het vechtdal. Het is zelden dat er een auto langskomt. De bosrijke singel aan de bebouwde zijde van de woning zorgt voor veel privacy. 


De terrassen zijn ontworpen zodat je met de vroege ochtend-, middag- en avondzon mee kunt draaien. Of juist liever in de schaduw zit. 


De ruime terrasoverkapping, gebouwd in stijl van de woning wordt vooral gebruikt als tuinkamer. Vanuit hier is er een mooi uitzicht tot het diepste punt van de tuin waar straks een natuurlijke wiede en fruitboomgaard wordt aangelegd tussen het speelveld voor de kinderen en de koeien die er zomer's grazen.

Schetsontwerp voor villatuin in Hardenberg

Moderne villatuin in Hardenberg

Moderne materialen

In deze tuin hebben we een keuze gemaakt voor moderne materialen die goed aansloten bij de materialen die in- en aan de woning zijn gebruikt. Hieronder een opsomming van de gebruikte materialen:


  • Schellevis tegels
  • Grind stabillisatiematten
  • Basaltsplit
  • Eikenhout

Beplantingsplan

In het beplantingsplan hebben we onze richtlijnen voor jaarrond sfeervolle bomen, planten en heesters toegepast. De bestaande bomen vormen het volwassen beeld van de tuin en de nieuwe planten zorgen voor de afwisselende variatie tussen wintergroene, voorjaars-, zomer-, en najaarsbloeiers. Daarnaast hebben we veel siergrassen gebruikt in grote groepen om de rust te behouden. 

Kom je onze showtuin bekijken?

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken en over jullie tuinplannen te praten? Dan zijn jullie van harte uitgenodigd om onze moderne (show)tuin te komen bekijken onder het genot van een kop koffie of thee. Uiteraard is deze afspraak volledig vrijblijvend.

Afspraak maken bij Peter thuis?

Kom je een keer kijken in de moderne tuin van Peter Mecklenfeld? Tip! Neem gelijk informatie mee over jullie eigen tuinplannen.

Ga terug naar projecten: