Tuinaanleg grote tuin in Hardenberg | Mecklenfeld tuinen
Hoveniersbedrijf Hardenberg | Grote tuin (project)
23 november 2015 

Hoveniersbedrijf Hardenberg | Grote tuin (project)

Hoveniersbedrijf Hardenberg | In 2014 ben ik gevraagd om een tuinontwerp te maken voor een grote tuin in Hardenberg. De aannemer was bijna klaar met de grote verbouwing toen de opdrachtgever mij heeft uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek hebben we een rondje gelopen en hebben we de mooie woning bekeken met de omliggende tuin. Deze tuin, met aanliggende bostuin is ruim 5000 m2 met een prachtig uitzicht over de omgeving van Rheezerveen.

Schetsontwerp

Nadat ik in het eerste gesprek de wensen van de bewoners heb geïnventariseerd ben ik begonnen aan een schetsontwerp. Hierin heb ik de belangrijkste lijnen van het nieuwe ontwerp zichtbaar gemaakt. Met behulp van sfeerbeelden kon ik de ideeën goed onderbouwen.

De reactie was enthousiast en na wat brainstormen over de oprit zijn we tot de conclusie gekomen dat een halve rotonde een hele mooie oplossing bood voor zowel hun eigen voortuigen als het verkeer voor de paarden.

Hoveniersbedrijf Hardenberg

Eind 2014 zijn we begonnen met het zagen van grote bomen en het opruimen van de huidige tuin. Onderstaand beeld van Google Maps verklapt hoe de tuin (en de woning) eruit zagen voor de metamorfose.

tuinaanleg-hardenberg-voor

In het nieuwe tuinontwerp komt de woning veel beter tot zijn recht en past het design bij de omgeving en nog belangrijker, bij de wensen van de bewoners. In deze tuin is er meer dan voldoende ruimte voor ontspannen en genieten van de prachtige landelijke omgeving in Hardenberg.

De zichtlijnen vanuit de keuken en woonkamer zijn doorgetrokken in de tuin. Er is nu volledig aandacht voor de paarden.

Foto’s van het resultaat | Grote tuin in Hardenberg

Hieronder een selectie van foto’s die ik een halfjaar nadat de tuin is opgeleverd zijn gemaakt.

Ik zou het leuk vinden als je laat weten wat je van deze tuin vind. Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

Door Monique op 13 December 2015

Ondanks dat deze tuin veeeeel groter is spreekt de sfeer me heel erg aan...ziet er mooi uit.

Door Peter Mecklenfeld op 22 December 2015

Hoi Monique, Bedankt voor je reactie en het compliment. Het is de kunst (en mijn uitdaging) om in een kleine(re) tuin een ruimtelijk en landelijke sfeer te creëren. Als je hulp nodig bent kun je een adviesgesprek aanvragen via deze link: https://mecklenfeldtuinen.nl/gratis-adviesgesprek/

Reactie plaatsen