tuin met houten meubelen

Tuinplannen A-Z handleiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en scheelt je bakken met geld…

Bekijk Tuingeluk en pak je voordeel


Enkel verkrijgbaar op deze pagina

Eerste hulp bij tuinplannen maken (toolkit + planner)

  Het bedenken van een nieuw tuinontwerp en het aanleggen daarvan is een complexe ingreep als je geen idee hebt wat er allemaal bij komt kijken. Ik laat je zien welke stappen er noodzakelijk zijn in de voorbereiding op het tuinontwerp en de uiteindelijke aanleg. Dit stappenplan is de A-Z handleiding om fouten en onnodige kosten te voorkomen. En misschien nog wel belangrijker. Het voorkomt teleurstelling achteraf.


  • Voorkom onvoorziene kosten door goed voorbereid aan de slag te gaan

  • Maak keuzes doelbewust en voorkom teleurstelling over het eindresultaat 

  • Voorkom de 9 meest gemaakte ontwerpfouten

  • Tuinontwerp planner (checklist) om zeker te weten dat je geen stappen vergeet

Ik wil de aanbieding zien 
Zeker heb ik het e-book doorgenomen

De veelgemaakte fouten zijn herkenbaar (want snel gemaakt). De tuin is vaak een sluitpost na een bouwperiode en dan raffel je wel eens iets af tegen een te laag budget. Gelukkig heb ik dat nu weten te voorkomen

Pierre Smits
Ik vond het e-book  vond het erg fijn lezen

Ik heb er zeker wat aan gehad en ben nu  bezig met het tekenen van de tuin op schaal (zodat ik niet de verkeerde maat heb). Ik wil je bedanken dat je dit hebt uitgebracht. Het helpt enorm en zo weet je ook welke fouten je niet moet maken. 

Ron van der Welle.
Bedankt voor de nuttige tips voor nieuwbouw
Bedankt voor de nuttige tips voor het ontwerpen van tuinen. Ik zal deze aandachtspunten zeker meenemen voor ons nieuwe huis dat midden volgend jaar opgeleverd wordt.
Hans Twigt

Verspil geen geld aan onzin maar investeer doelbewust in een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Veel te vaak zijn we geneigd om direct aan de slag te gaan. Vooral mannen hebben er een handje van om eerst aan het bouwpakket van Ikea te beginnen om er vervolgens achter te komen dat ze onderdelen overhouden of dat ze ergens halverwege vastlopen. Met tuinontwerpen werkt dit precies hetzelfde. Als je direct in de pen klimt en start met de invulling van het ontwerp dan zal het eindresultaat lang niet zo goed zijn dan wanneer je stapsgewijs te werk gaat.

In mijn online programma ‘Tuinplannen A-Z’ laat ik je zien welke stappen noodzakelijk zijn in de voorbereiding op het tuinontwerp en de uiteindelijke aanleg.

Bekijk prijs


13 jaar

Toonaangevend in eigentijdse tuinen

600+

Tuinen ontworpen en gerealiseerd

100.000+

E-book downloads sinds 2015
eettafel voor in de tuin

Tuingeluk is een keuze...

Ik deel mijn complete formule (A-Z stappenplan) met hoe ik tuinplannen voorbereid richting het ontwerp en de uiteindelijke aanleg. Gewapend met deze kennis, gebaseerd op praktijkervaring ben jij in in staat om de juiste keuzes te maken. Maak doelbewust keuzes en kies voor tevredenheid op lange termijn.

Voorkom de 9 meest gemaakte tuinontwerp fouten

Mijn intentie met dit online programma (handboek + stappenplan) is om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het ontwerpproces. Je krijgt van mij de exacte stappen die ik zelf toepast om tuinplannen voor te bereiden en daarbij deel ik de 9 meest gemaakte ontwerpfouten. Fouten die niet alleen door beginners worden gemaakt maar die ik zelfs bij andere ontwerpers zie. 

Je kunt ze alleen voorkomen als je weet welke fouten dit zijn. Je gaat veel bewuster kijken naar de mogelijkheden en ik stuur je door het proces om uiteindelijk goed voorbereid te kunnen beginnen aan het ontwerp met de juiste handvatten en boordevol inspiratie.

Bekijk aanbieding

Maak de juiste beslissing

Hoe blij ben je straks als je nieuwe tuin klaar is en je met een heerlijk drankje zit te genieten van het weer en een prachtig uitzicht? Dat heeft alles te maken met de voorbereiding. De magie van plannen maken ontstaat tijdens het ontwerpproces. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dit stap voor stap aan te pakken om vervolgens doelbewust en doordachte keuzes te gaan maken. Hiermee ben je verzekerd van een goed doordacht plan en is de kans op teleurstelling nihil. Daarnaast ben je in staat om onvoorziene kosten vooraf in te dekken en zal je het budget veel effectiever kunnen gebruiken. 

Bekijk aanbieding
€ 49,95

Tuingeluk

20 onderhoudsvriendelijke tuingeheimen onthuld in tuingemak.

 • Praktisch e-book met concrete tips en praktijkadviezen

 • 9 ontwerpfouten onthuld

 • A-Z handleiding (mijn praktische stappenplan)

 • Tuinontwerp planner + checklist

Tuingeluk is een uitgave van Florum BV (door Peter Mecklenfeld) en enkel verkrijgbaar via deze pagina.