Tuinontwerp 'boerentuin' in Wachtum (vlakbij Dalen)
arrow_drop_up arrow_drop_down

Tuinontwerp 'boerentuin' in Wachtum (vlakbij Dalen)

In 2015 hebben we deze grote tuin getekend in Wachtum (vlakbij Dalen). Het doel van het nieuwe tuinontwerp was om meer ruimte te creƫren en zoveel mogelijk bestaande elementen en planten teruggebruiken.

Wachtum is een prachtige omgeving. Als je de N34 afslaat richting Dalen, midden door de boeren weilanden kom je in een klein plaatsje omringt door grote bomen en prachtige uitgestrekte weilanden. Het groen leeft er en de authentieke boerderijen gevel een schitterende sfeer.

De eerste keer dat ik op bezoek kwam was het mooi weer wat het beeld alleen maar fraaier maakte. De toon voor een goed idee was dus al gezet. De tuin moest in balans komen met de schitterende omgeving!

Tuinontwerp Dalen (Wachtum)

Hieronder zie je de eerste conceptschets die we hebben gemaakt. De tuin begint vooraan redelijk klassiek met strakke taxushagen in combinatie met wolkenhagen en bloeiende planten. Dat gaat over in een groot gazon met langs de randen grote groepen met hortensia’s (Hydrangea arb. annabelle).

Het achterste deel van de tuin, waar een schitterend eikenhouten tuinhuis staat hebben we een gemaakt met de omgeving. Het tuinhuis staat volledig centraal in het gazon met omliggend een mengsel van wild gras en weidebloemen. Dat hoeft niet gemaaid worden en kan natuurlijk groeien. Met de grasmaaier maai je als het ware een natuurlijke lijn (grens) tussen een strak gazon en een landelijk mengsel.

Je zit dus midden in de natuur (terras van gazon) en kijkt tussen de fruitbomen richting de moderne tuin (met een mooie boom op de zichtlijn) aan de ene kant en aan de andere kant kijk je richting de paardenweide.

In deze tuin hebben we gekozen om de bestaande oudhollandse waal- en dikformaten te combineren met grootformaat Schellevis tegels en betonnen maairanden. Het belangrijkste is dat de materialen een eenheid vormen en rust uitstralen. Ook in deze tuin hebben beplanting en gazon de overhand en dat is ook wat het moet zijn. Groen geeft sfeer aan de tuin en zorgt voor een, in dit geval natuurlijke beleving.

tuinontwerp-moderne-boerentuin-in-wachtum-bij-dalen

 

Reactie plaatsen

Magazine Tuintrends 2019

Download nu gratis het tuin magazine van 2019 boordevol tips, adviezen in inspiatie. Hij staat gratis voor je klaar en ontvangt hem binnen enkele minuten na aanmelding.