Tuinontwerp laten maken? Bekijk ons aanbod!

Tuinontwerp laten maken?

Creatieve ideeen samengevoegd met praktische kennis en ervaring

8 jaar

Toonaangevend in de branche

9.0

Waardering op Hovenier NL.

300+

Tuinen ontworpen

10.000+

Downloads van mijn ebooks!

Wat maakt een tuinontwerp uniek?

Al dagen of zelfs weken opzoek naar ideeën voor de tuin? En probeer je deze om te vormen tot concrete plannen voor jouw tuin maar kom je er telkens niet uit?


Heel begrijpelijk. Want het maken van een tuinontwerp is een vak apart. Het is de kunst van het lezen van de omgeving, jullie tuinwensen en de architectonische vormen. Dat samengevoegd met creatieve ideeën leidt uiteindelijk tot een goed doordacht tuinontwerp waarvan je zeker weet dat je er achteraf geen spijt van gaat krijgen.

Van fictie naar werkelijkheid

Het ontwerpen van een mooie tuin is 1. Maar, feit is dat op tekening altijd alles past. Ideaal zou je denken maar het gaat uiteindelijk om de vertaalslag naar de praktijk. De ultieme tuin waar je altijd van hebt gedroomd.

Binnen ons bedrijf hebben we het proces van ontwerpen tot en met de aanleg tot in detail geoptimaliseerd. Onze ontwerpers maken gebruik van de kennis en ervaring van onze vakmannen uit de praktijk. En andersom bouwen we beter, mooier en gedetailleerder door tijdens het proces nauw contact te houden met de ontwerper.

Deze werkwijze is essentieel voor het eindresultaat, prijs- kwaliteitverhouding en levensduur van de tuin. De keuze van (geschikte) materialen, bomen en planten wordt afgestemd op de situatie (ondergrond, grondwater- en zonstand) en het budget.

Spreekt onze werkwijze jouw aan?

Kom dan in contact met onze tuinontwerpers en maak een afspraak om jullie wensen te bespreken. 

Voorbeelden:

Wij zijn uiterst tevreden!

Mecklenfeld tuinen heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken.

Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.

- Fam. van't Slot

Belangrijke factoren van moderne tuinontwerpen

De tuin als verlengstuk van de woning

Binnen en buiten wordt met elkaar verbonden omdat we steeds tuingerichter zijn gaan wonen.

Uitrusten en ontspannen

De indeling, materialen en het beplantingsplan zijn sterk afhankelijk van jullie levensstijl om op vervolgens te zorgen voor ultieme rust en ontspanning in eigen tuin. filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

Budget verantwoord

Materialen en beplantingen worden niet alleen afgestemd op jullie tuinwensen maar staan in verhouding met het budget. Niet het duurste is de beste keuze. In tegendeel zelfs.loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

Onderhoudsarm

Moderne tuinen kennen een gezonde verhouding tussen verhardingen en groen. En toch zijn deze tuinen onderhoudsarm. Ze vragen zelfs minder onderhoud dan tuinen die (bijna) volledig bestraat zijn.

Architectonisch lijnenspel

Het lijnenspel kan variëren tussen strakke en organische, ronde lijnen. Het is afhankelijk van jullie smaak, stijl en wensen. In onze vaktermen noemen we het lijnenspel van de moderne tuin; architectonische lijnen, passend bij de woning, inrichting en levensstijl.

Gezinsvriendelijk

Moderne tuinen passen bij de gezinssituatie. We houden rekening met kind- en diervriendelijke oplossingen, zonder dat het ten koste gaat van het design.

Verfrissend nieuw plan!

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

- Fam. Klarenbeek

Hoe gaan wij te werk?

Kennismaking & Inventarisatie - (fase 1)

In het eerste gesprek tasten we allereerst af of er een klik en vertrouwen is. Pas als deze wederzijds is beginnen we met het inventariseren van de huidige situatie die we in het proces gaan omvormen tot de ultieme droomtuin.

Wensen & Stijl - (fase 1)

Op basis van jullie ideaalbeeld en tuinwensen adviseren wij over de mogelijkheden en duurzame keuzes die er komen kijken bij het ontwikkelen van een tuinplan en de uiteindelijke tuinaanleg.

Schetsontwerp & Presentatie - (fase 1)

Al jullie tuinwensen gaan samen met een mix van kennis, ervaring en creatieve ideeen van onze ontwerpers in de blender met als resultaat een tastbaar schetsontwerp met sfeerindicaties en een presentatie van jullie nieuwe droomtuin.

Begroting & Plan van aanpak - (fase 1)

Wij vinden het belangrijk dat we op realistische basis tuinen gaan ontwerpen. Dat wil zeggen dat we plannen willen smeden die daadwerkelijk uitvoerbaar zijn en niet in de papierbak belanden omdat het plan en budget niet in de lijn der verwachting liggen.

Definitief ontwerp & Technische tekeningen - (fase 2)

Vanuit het schetsontwerp kunnen de definitieve tekeningen en relevante stukken voor de aanleg worden uitgewerkt. Deze worden, volledig op schaal uitgewerkt en zijn geschikt voor de aanleg van de tuin. 

Beplantingsplan & Verlichtingsplan - (fase 2)

Het beplantingsplan en verlichtingsplan bepalen de sferen voor de dag en nachtelijke uren. Deze fase is enorm belangrijk. Hier valt en staat de uitstraling, de mate van onderhoud (onderhoudsarm) en kwaliteit van het eindresultaat.

v.a. € 450,-

Tuinontwerp pakket

Wij ontwerpen tuinen opmaat. Passend bij jullie woning, interieur, gezin & levensstijl. We komen graag bij jullie op gesprek om persoonlijk kennis te maken. Onze prijzen voor het ontwerppakket (fase 1) varieren van 450,- voor kleine tuinen (tot 150 m2) tot 950,- voor grote tuinen (tot 2500 m2). Voor grotere tuinen zijn onze prijzen op aanvraag. 


 • Tuin inmeten
 • Schetsontwerp & moodboard
 • Begroting
 • 1 correctieronde
 • Plaats een vrijblijvende aanvraag!

  Veel gestelde vragen

  HOEVAAK HEBBEN WE PERSOONLIJK CONTACT?

  De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend. Wij zijn pas van mening dat je pas werk (en al helemaal iets persoonlijks als een tuinontwerp) uitbesteed als er een persoonlijke klik en wederzijds vertrouwen is.

  In dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en creatieve ideeen van het proces. Aansluitend, als jullie opdracht geven gaan we de tuin inmeten om vervolgens aan de slag te gaan met het ontwerp proces.

  In de vervolgafspraak komen we de tuinplannen presenteren en bespreken we tegelijkertijd de richtlijnen van de begroting, materiaalkeuze en het beplantingsplan.

  Daarna vervolgen we het traject en werken we het definitieve ontwerp met technische tekeningen uit en stellen we een gespicifieerde begroting op met uitgangspunten van de te verwachten investering. Deze zullen we digitaal naar jullie verzenden.

  Willen jullie graag een uitgebreide toelichting op de begroting en/ of zijn jullie voornemens om in gesprek te gaan over de aanleg van de tuin dan plannen we een (extra) vervolgafspraak in onze modeltuin.


  KUNNEN JULLIE DE TUIN OOK AANLEGGEN?

  Jazeker, graag zelfs! Ons team van vakmensen en specialisten is dagelijks bezig met het aanleggen van mooie tuinen, terrasoverkappingen en tuinschuren. We gaan graag in gesprek over de aanleg en montage. Maar niet te snel. In deze (ontwerp) fase vinden we het belangrijk om ons zoveel mogelijk te focussen op het maken van plannen en uitwerken van goede ideeen. Dat maakt ons concept sterk en het zorgt ervoor dat alle plannen goed doordacht zijn. Jullie gaan geen overhaaste keuzes maken en beslissingen nemen waarvan jullie achteraf spijt krijgen. Stap voor stap naar een ultieme droomtuin.

  WERKEN JULLIE LANDELIJK?

  Onze adviseurs en ontwerpers werken landelijk maar de aanleg verzorgen we vooral regionaal vanuit Hardenberg en een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komen jullie bijvoorbeeld uit de omgeving Groningen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Enschede dan valt dit in ons werkgebied.

  Voor aanvragen elders in het land ben je bij ons ook aan het juiste adres. Het ontwerpproces zal volledig worden uitgevoerd en begeleid door ons eigen team. Willen jullie ook onze hulp bij de aanleg? Dan schakelen we hiervoor een betrouwbaar partnerbedrijf in en/ of gaan we in gesprek over projectbegeleiding door onze projectleider.


  IS ER EEN NIET GOED, GELD TERUG GARANTIE?

  Nee, alle prijzen zijn voledig gebaseerd op een maximale tijdsinvestering. Daar kunnen we geen niet goed, geld terug garantie op geven. Maar maak je geen zorgen! Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen hebben we nog nooit een klant teleurgesteld en altijd een origineel, creatief tuinontwerp weten te presteren.


  DOEN JULLIE OOK PROJECTBEGELEIDING?

  Uiteraard! Als wij de tuin aanleggen is dit vanzelfsprekend. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Als jullie de tuin zelf willen aanleggen bijvoorbeeld. Dan kunnen we een voorstel uitwerken waarin wij de inkoop (profiteer van extra korting) en projectbegeleiding/ kwaliteitsbewaking verzorgen. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.


  Plaats je aanvraag: