Vijvertuin in Hardenberg | Mecklenfeld tuinen
Vijver met waterlelies en bruggetje

Vijvertuin in Hardenberg

Inclusief zwembad, boomgaard en mini dierentuin!

Vijvertuin in Hardenberg

Deze schitterende tuin is welliswaar al jaren geleden aangelegd maar in 2017 hebben wij hier veranderingen doorgevoerd om wat moderne aspecten terug te laten komen in de tuin.


Werkelijk een schitterende tuin met een vijver, fruitboomgaard, zwembad en zelfs een eigen mini dierentuin!


In deze tuin komen we maandelijks voor tuinonderhoud en zorgen we dat alles er altijd keurig netjes bij ligt.


Dit is weer een perfect voorbeeld van hoe je in een tuin strakke lijnen kunt combineren met organische vormen. De groene uitstraling van het gazon en de beplanting maken de sfeer.

Zwembad in de tuin

Op de zonkant van de tuin is een zwembad aangelegd met daaromheen beplanting in sub-tropische stijl. Dit geeft meteen een vakantiegevoel.


Het poolhouse is afgewerkt met larikshout. Dat geeft deze moderne hoek een landelijke uitstraling en dat maakt ook dat het perfect past in het totaalplaatje.


Achter de beukenhagen zijn nog een grote speeltuin, paardenbak en hertenweide te vinden met uitzicht over de uitgesterkte weilanden van Rheezerveen.


Een prachtige plek om te wonen en voor onze hoveniers een mooie plek om regelmatig terug te komen voor het onderhoud van deze tuin. 

Rietgedekt huisje aan de rand van de vijver

Vijvertuin in Hardenberg

Moderne materialen

In deze tuin hebben we een keuze gemaakt voor moderne materialen die goed aansloten bij de materialen die in- en aan de woning zijn gebruikt. Daarnaast hebben we bestaande materialen herbruikt en ingepast zodat deze goed in het totaalbeeld van de moderne tuin passen. Hieronder een opsomming van de gebruikte materialen:

  • Schellevis tegels
  • Robuuste beplanting
  • Maatwerk overkapping
  • Grind

Beplantingsplan

In het beplantingsplan hebben we onze richtlijnen voor jaarrond sfeervolle bomen, planten en heesters toegepast. De bestaande bomen vormen het volwassen beeld van de tuin en de nieuwe planten zorgen voor de afwisselende variatie tussen wintergroene, voorjaars-, zomer-, en najaarsbloeiers. Daarnaast hebben we veel siergrassen gebruikt in grote groepen om de rust te behouden. 

Kom je onze showtuin bekijken?

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken en over jullie tuinplannen te praten? Dan zijn jullie van harte uitgenodigd om onze moderne (show)tuin te komen bekijken onder het genot van een kop koffie of thee. Uiteraard is deze afspraak volledig vrijblijvend.

Afspraak maken bij Peter thuis?

Kom je een keer kijken in de moderne tuin van Peter Mecklenfeld? Tip! Neem gelijk informatie mee over jullie eigen tuinplannen.

Ga terug naar projecten: