Mecklenfeld tuinen ontwerpt villatuin in Emmen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Mecklenfeld tuinen ontwerpt villatuin in Emmen

Villatuin in Emmen met een bijzonder verhaal. Deze tuin is ontworpen met hulp van een Engelse tuinontwerper. Dan zou je toch denken: ‘Engeland? Engelse tuin? Niet dus… Bekijk het resultaat van deze prachtige villatuin.

Dat was ook het eerste wat in mij opkwam toen er werd verteld dat deze tuin is ontworpen door een Engelse tuinontwerper. Kenmerkend in Engeland is de Engelse tuin met buxus vakken en lavendel. Toen ik het ontwerp zag was ik (blij) verrast. In tegenstelling van wat ik had verwacht zag ik een hyper modern tuinontwerp waarin organische vormen waren toegepast op de meest bijzondere manieren. Tuinmuren en trappen lopen organisch langs deze strakke villa. Een perfecte combinatie?

Villatuin in Emmen

Toen ik met de klant in gesprek ging werd al snel duidelijk dat ze hielden van witte kleuren en siergrassen. Daarom hebben we gekozen voor een bijzondere grindsoort die we speciaal voor dit project hebben laten overkomen vanaf de Franse kust.

Leuk detail is dat deze grindsoort wordt gemaakt zoals popcorn. Kleine kristallen uit de zee worden verhit tot 1000+ graden waardoor ze ontpoppen.

De randen hebben we gemaakt van staal met daarlangs Turks basalt keien.

Beplantingsplan

Siergrassen in diverse hoogtes zetten de toon in deze tuin. Perfect voor als je snel resultaat wilt. Siergrassen snoei je in het voorjaar en groeien in 1 jaar weer tot soms wel 350 cm! Dat is dus de basis geworden om privacy te creƫren.

Voor de rest hebben we slechts 2 kleuren toegevoegd aan het beplantingsplan. Wit en paars. Als deze tuin in de zomer volop in bloei staat ziet het er super ‘chique’ en modern uit. Door groen te combineren met slechts 2 kleuren komt de woning er nog beter uit.

Foto’s zeggen meer dan woorden….

Bekijk foto’s van deze tuin (7 maanden na oplevering):

entree-villatuin-hovenier-emmen-oprit-van-split

grote-achtertuin-emmen

grote-villatuin-in-emmen-groen-gazon

hoveniersbedrijf-emmen-hovenier-tuinaanleg-tuinontwerp-grote-villatuin

tuinaanleg-emmen-hovenier-tuinontwerp-hoveniersbedrijf-grote-villatuin

tuinaanleg-emmen-hoveniersbedrijf-villatuin-grote-tuin-achtertuin

villatuin-emmen-aanleg-tuin-tuinaanleg

villatuin-hovenier-hoveniersbedrijf-emmen

villatuin-met-ronde-vormen-tuinaanleg-tuinontwerp-emmen

Reactie plaatsen

Magazine Tuintrends 2019

Download nu gratis het tuin magazine van 2019 boordevol tips, adviezen in inspiatie. Hij staat gratis voor je klaar en ontvangt hem binnen enkele minuten na aanmelding.