Mijn visie op moderne tuinen | Peter Mecklenfeld

Mijn visie over Moderne Tuinen

Gebruikersgemak, tijdloos en stijlvol buitenleven...

''Moderne tuinen zijn geen verzameling van hedendaagse ‘trendy’ producten maar zijn eigentijdse ontwerpen en realisaties met eenvoudige (architectonische) vormgeving samengevoegd met tijdloze producten en creatieve combinaties. De moderne tuin heeft een groene (onderhoudsarme) uitstraling met veel aandacht voor kleuren en bloeitijden. Gebruikersgemak staat centraal om praktische dingen praktisch op te lossen.''

Waar kunnen we je mee helpen?

Tuinplannen maken?

Ben je tuinplannen en het maken en kun je daarbij hulp gebruiken van onze tuinexperts? Laat je inspireren en maak gebruik van onze kennis, ervaring en creativiteit.

Tuinontwerp paketten

 Met ons tuinontwerp pakket kies je voor creativiteit, originaliteit en praktische kennis en ervaring van dé expert op gebied van moderne tuinen. Bekijk ons aanbod met tuinontwerp paketten:

Contact

Wil je graag meer informatie over onze stijl, werkwijze of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op (dat kan op 3 verchillende manieren) en we helpen je graag verder.

Moderne tuinen

Mooie tuinen kun je alleen maar aanleggen als je beschikt over een gezonde verhouding tussen creatieve vakmensen, mooie materialen en een duidelijke visie.


Bij Mecklenfeld tuinen zijn we sinds 2009 bezig met de ontwikkeling van onze eigen stijl die we 'de moderne tuin' noemen. Wij verbinden de leefomgeving van binnen naar buiten. De tuin wordt een verlengstuk van je woning waardoor de kostbare grond gebruikt kan gaan worden als buitenplek waarbij je heerlijk tot rust kunt komen en volledig kunt ontspannen in een prachtige groene (en toch onderhoudsarme) omgeving.


Optimaal gebruikersgemak

Gebruikersgemak staat bij ons centraal bij het ontwikkelen van tuinplannen. Praktische oplossingen gaan gepaard met een architectonische lijnenspel. 


In de moderne tuin houden we rekening met het hele gezin. Kinderen moeten veilig kunnen spelen en zelf willen jullie ruimte voor ontspanning, gezelligheid met familie en vrienden en op ieder mogelijk moment een plek kunnen zoeken in de zon of juist schaduw.


Jarenlange ervaring en authentiek vakmanschap

Wij van Mecklenfeld Tuinen combineren jarenlange ervaring met authentiek vakmanschap en passie. Op deze manier kunnen wij onze klanten keer op keer verrassen met unieke tuinontwerpen en mooi aangelegde tuinen.


Onze missie is om er voor te zorgen dat jullie je even terug kunnen trekken om te ontspannen na een drukke (hectische) week werken. 


  • Optimale fundering voor materialen, gazon en beplantingen
  • Duurzame materialen 
  • Onderhoudsvriendelijke oplossingen
  • Uitgebalanceerd beplantingsplan met jaarrond sfeer
  • Stijlvolle combinaties met praktisch meubilair
  • Oplossingen voor waterproblemen
  • Stijlvolle houten bijgebouwen


Voorbeelden:

Fam. van't Slot

We zijn uiterst tevreden!

Mecklenfeld tuinen heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. 


Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. 


Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.

Fam. Klarenbeek

Een verfrissend nieuw plan.

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. 


Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Kubsch

Aanbevolen bij 3 kennissen!

We hebben 4 jaar geleden onze volledige tuin inclusief overkapping laten aanleggen. Dit jaar hebben we de wanden van de overkapping ook volledig laten betimmeren. Het resultaat mag er wederom zijn en we zijn erg tevreden. 


Door het nette werk zijn er in onze kennissenkring nog 3 nieuwe tuinen aangelegd.

Samen tuinplannen maken?

Heb je tuinplannen en zou je daar onze hulp bij kunnen gebruiken? De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend om te kijken of er een klik is. De basis voor een mooi eindresultaat begint altijd bij wederzijds vertrouwen. 


Tijdens het gesprek willen we je inspireren met onze creatieve ideeen en geven we je inzichten om veelgemaakte fouten te voorkomen waardoor je achteraf geen spijt krijgt van je gemaakte keuzes of onnodig geld gaat uitgeven aan zaken die je veel beter anders op had kunnen lossen.


Op basis van deze kennismaking kun je bepalen of je met ons wil gaan samenwerken. Zullen we een afspraak maken?

Maak een vrijblijvende afspraak

Kom in contact met 1 van onze tuinadviseurs om jullie tuinplannen te bespreken. We kunnen bij jullie langskomen maar jullie zijn ook van harte welkom om onze showtuin te komen bekijken in Kloosterhaar (onder de rook van Hardenberg).

WERKEN JULLIE LANDELIJK?

Ons bedrijf is werkzaam vanuit Hardenberg en een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komen jullie bijvoorbeeld uit de omgeving Groningen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Enschede dan valt dit in ons werkgebied. Voor aanvragen elders in het land ben je bij ons ook aan het juiste adres. Dan zullen we allereerst digitaal adviseren om vervolgens te kijken of we jullie in contact kunnen brengen met een gerenomeerde partner van Mecklenfeld tuinen.


WAT KUNNEN WE VERWACHTEN VAN DE AFSPRAAK?

Het doel van een tuinadvies gesprek is om jullie inzichten te geven. Wij hebben een visie en filosofie als het gaat om het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Iedere situatie is uniek en we zullen daarom altijd met een advies opmaat komen. Natuurlijk worden er ook ideeen besproken maar het is niet de bedoeling om ter plekke een ontwerp te gaan maken. Dat is een proces wat niet binnen een klein uurtje is afgrond. Tijdens het gesprek bekijken we of er van beide kanten het vertrouwen is en zullen we de mogelijkheden bespreken om samen te gaan werken.


WE HEBBEN AL EEN ONTWERP, IS DAT ERG?

Tuurlijk niet! We kijken graag met jullie mee en geven onze eerlijke mening over de plannen die er al liggen. Het is nog altijd zo dat 2 mensen meer weten dan 1. 

HEBBEN JULLIE OOK EEN SHOWTUIN?

Jazeker! In Kloosterhaar (onder de rook van Hardenberg) hebben we een moderne tuin waar jullie op afspraak langs kunnen komen voor een kop koffie/ thee en inspiratie. Het adviesgesprek kan ook prima in de showtuin plaatsvinden.


WAT ZIJN DAN DE VERVOLGSTAPPEN?

Als jullie enthousiast en overtuigd zijn van onze werkwijze dan gaan we in eerste instantie in overleg over het ontwerpen van een nieuw plan voor de tuin. In die fase stellen we als doel om een plan te ontwikkelen wat voldoet aan jullie wensen en haalbaar is binnen het budget.


WAT KOST EEN TUIN?

Dat is een vraag die we altijd krijgen. Zoals je waarschijnlijk begrijpt is dat afhankelijk van jullie wensen en de situatie. Wij hebben een eigen stijl (moderne tuinen) waarin we ter plekke tijdens het adviesgesprek richtlijnen kunnen geven van de te verwachten investering. Op deze manier kiezen jullie veel bewuster voor het uitwerken van een tuinplan en voorkomen we dat achteraf het plan in de papierbak terechtkomt. Voorkomen is veel beter dan genezen!


Zullen we die afspraak dan maar gaan maken? :)

Plaats een vrijblijvende aanvraag!