Waarom samenwerken met Mecklenfeld Tuinen?
arrow_drop_up arrow_drop_down

Waarom samenwerken met Mecklenfeld?

Vakmensen, specialisten en creatieve ontwerpers

10 jaar

Toonaagevend in de branche

300+

Tuinen ontworpen en aangeld

9.0

Beoordeling op Hovenier NL.

10.000+

Downloads boeken

Technische kennis en vakmanschap

Optimale voorbereiding voor een maatwerk oplossing.

Inspiratie en tuinadvies

Inspiratie door onze voorbeeldtuinen, foto's en video's.

Tuinontwerp en voorbereideidingen

Unieke 3D presentaties van prachtige tuinontwerpen voor een realistische weergave.

Beplantingsplannen

Onderhoudsvriendelijke oplossingen mét groen en beplanting in de tuin.

Verlichtingsplannen

Sfeervolle en praktische tuinverlichting.

Tuinaanleg en begeleiding

Door vakmensen en specialisten.

Overkappingen en schuren

100% maatwerk design en uitvoering door onze Reinhout experts.

Tuinkantoren

De meest moderne oplossing voor thuiswerken zonder afleiding.

Garantie en nazorg

1 jaar volledige garantie op al onze producten en diensten door excellent vakmanschap.

Tuinonderhoud

Slimme oplossingen voor meer tuinplezier en minder tuinonderhoud.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren aan de hand van trends en mijn persoonlijke visie op het ontwerpen en aanleggen van mooie tuinen of, zoals ik dat noem moderne en onderhoudsvriendelijke tuinen.

Zou het je wat lijken om met ons in gesprek te gaan om jullie tuinplannen te bespreken en om te kijken of wij de juiste partij zijn om te ondersteunen bij het creatieve proces (ontwerp) en de uiteindelijke uitvoering (aanleg)?

De basis van een goede samenwerking valt en staat met vertrouwen en een gezonde, persoonlijke klik. Met een goed verhaal, foto’s en video’s komen we een heel eind maar de echtheid zit hem in het contact.

We nodigen je daarom van harte uit om onze inspiratietuin te komen bezoeken. Of andersom. Dan komen we bij jullie langs om de tuin te bekijken en de plannen uitvoerig te bespreken.

Hoe wij precies te werk gaan? Dat lees je op deze pagina.


- Peter Mecklenfeld

De kracht van alles onder 1 dak

Technische kennis en vakmanschap

Het team van Mecklenfeld Tuinen bestaat uit specialisten in ieder specifiek onderdeel. Van moderne en creatieve tuinontwerpers tot aan ambachtelijke vakmensen voor grondwerk, straatwerk en beplantingen. Het proces van bestaand naar een nieuwe tuin wordt verzorgd door experts in de groensector en begeleid op een eerlijke persoonlijke manier.


 • Specialisten op ieder vakgebied in eigen huis
 • Creatieve tuinontwerpers met technisch inzicht
 • Begeleiding tot en met oplevering

Inspiratie en tuinadvies

Het traject naar een nieuwe tuin begint bij inspiratie en advies. Aan de hand van jullie persoonlijke tuinwensen, ons advies en concrete praktijkvoorbeelden in de vorm van foto en video helpen wij jullie om de juiste uitgangspunten in kaart te brengen voor jullie ultieme droomtuin. Daarnaast analyseren wij de huidige situatie en brengen we een maatwerk advies uit met essentiële aspecten die er voor zorgen dat jullie tuin jarenlang meegaat.


 • Inspiratie aan de hand van voorbeelden, foto's en video
 • In kaart brengen van jullie persoonlijke tuinwensen
 • Analyseren van de bestaande situatie

Tuinontwerp en voorbereidingen

Onze tuinontwerpers maken prachtige tuinplannen en presenteren deze in levensechte 3D animaties gecombineerd met hele concrete sfeerbeelden. Deze manier van ontwerpen geeft jullie een realistisch beeld van de nieuwe situatie. Het helpt bij het visualiseren van jullie wensen en bevestigd dat de juiste keuzes worden gemaakt. Aansluitend wordt het ontwerp uitgewerkt in technische details en uitzet tekeningen voor de aanleg. Ieder detail wordt uitvoerig voorbereid om de aanleg in goede banen te kunnen begeleiden.


 • Jullie persoonlijke tuinwensen vertaald in 3D animaties 
 • Realistisch beeld van jullie nieuwe droomtuin
 • Technische details uitgewerkt in finesse 

Jullie 3D ontwerp laten maken?

Laat jullie nieuwe tuin ontwerpen door Mecklenfeld Tuinen. Profiteer van onze creatieve ideeën en technische kennis, vakmanschap en ervaring. Plaats je aanvraag zodat wij contact met jullie kunnen opnemen voor een kennismakingsgesprek. Op basis van het gesprek beslissen jullie of wij voor jullie aan de slag gaan.

 • Beplantingsplan

  De juiste soorten afstemmen op kleuren, bloeitijd, zon en schaduw en mate van onderhoud. Dat is waar wij veel aandacht aan besteden. De beplanting bepaald misschien wel 80% van de sfeer in iedere tuin. Onze beplantingsplannen tonen al jaren aan dat ze onderhoudsvriendelijker zijn dan bestrating en geven prachtige aanzichten in het voorjaar, zomer, najaar en zelfs in de winter.


  • Hoogte, diversiteit en wisselende bloeitijden
  • Zon/ schaduw en de juiste grondsoort
  • Onderhoudsvriendelijker dan bestrating

  Verlichtingsplan

  Tuinverlichting praktisch inzetten en combineren met prachtige sferen in de donkere uren. In het ontwerptraject en in de offertefase adviseren wij hierover en geven we inzichten in de mogelijkheden. Past tuinverlichting niet direct in het budget? Geen probleem. Door hier al in een vroeg stadium over na te denken kan al wel het ondergrondse kabelplan worden uitgedacht en aangelegd waarop later heel eenvoudig de verlichting kan worden aangesloten. Zonder extra werk en zonder de hele tuin weer overhoop te halen. Slimme oplossingen bedenken. Daar zijn wij sterk in!

  Tuinaanleg en begeleiding

  Tuinaanleg door vakmensen met kennis en ervaring. Onze voorbeeldtuinen bewijzen dat geen uitdaging voor ons te groot is. De overdracht van het ontwerp naar de aanleg wordt verzorgd door een projectleider die nauw betrokken is bij het project. De lijnen blijven altijd kort waardoor vragen in no-time kunnen worden beantwoord. De variatie in vakmensen en specialisten vergroten de kwaliteit waardoor wij 100% garant staan voor al onze producten en hoe we deze verwerken. Wij zijn voorloper in de markt als het gaat om uitvoeren van preventieve oplossingen waardoor bestrating niet meer verzakt, onkruiden geen kans meer krijgen en waterproblemen in de tuin op voorhand al worden voorkomen.


  Overkappingen, schuren en tuinkantoren

  Binnen ons hoveniersbedrijf hebben we sinds 2012 een eigen merk opgericht en ontwikkeld voor maatwerk terrasoverkappingen, schuren en tuinkantoren die we 100% in eigen beheer ontwerpen en kunnen bouwen. Op deze manier kunnen details in de aanleg veel nauwkeuriger en tot in het kleinste detail worden afgestemd en hebben we geen uitdagingen met de planning waardoor het tuinaanleg traject voorspoedig kan verlopen. De kracht van alles onder 1 dak.


  • 100% maatwerk
  • Constructief berekend op extreme weersomstandigheden
  • Onderhoudsvriendelijk

  Garantie en nazorg

  Door onze uitgebreide analyses van de bodem kunnen wij de fundering voor bestratingen, vlonders, overkappingen en voor gazon en beplantingen optimaal voorbereiden en aanleggen. Met deze kennis in eigen huis voorkomen wij de grootste problemen die al enkele maanden kunnen optreden in de Nederlandse tuin en hiermee staan wij ook 100% garant voor onze geleverde producten en uitgevoerde werkzaamheden. Bij Mecklenfeld Tuinen heb je een vol jaar garantie na de opleverdatum en in het eerste jaar komen wij kosteloos langs om de tuin te voorzien van de benodigde bemesting en vervangen we planten die het niet hebben gehaald.

  Tuinonderhoud

  Wij adviseren en ondersteunen in slimme oplossingen om de tuin een stuk onderhoudsvriendelijker te maken. Wij willen af van het feit dat je urenlang moet staan te ploeteren om de tuin netjes te houden. Met slimme oplossingen adviseren wij over:


  • Onderhoudsvriendelijke gazons
  • Wanneer- en hoevaak er gesnoeid moet worden
  • Wanneer de tuin bemest moet worden en waarmee
  • Welke gereerdschappen en machines het meest geschikt zijn
  • Tuinonderhoud dat wij uit handen kunnen nemen (deskundig onderhoud)

  Wat klanten over ons zeggen:

  Mecklenfeld tuinen heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.

  Fam. van't Slot

  In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter en zijn team is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan

  Fam. Klarenbeek

  ‘’Een goede tuin voelt als thuiskomen als je de buitendeur achter je dichttrekt. ‘’

  1. Geen komen en gaan van onderaannemers en ingehuurd personeel.
  2. Wij zijn geen bedrijf met 'leuke praatjes' vooraf om vervolgens met een dikke meerwerk rekening aan te komen.
  3. Ons eerste (tuinadvies) gesprek is altijd gratis en volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

  • Onze moderne tuinen zijn na 1 jaar voor 70-90% volwassen door het toepassen van effectieve grondverbeteringstechnieken.
  • Wij werken volgens een vaste prijs en komen niet achteraf met spookfacturen.
  • Tijdens de gehele garantieperiode komen wij verzorgen wij service en vervangen we dode planten.

  Jullie nieuwe tuin in 6 stappen

  Kennismakingsgesprek

  Wel zo prettig om eerst persoonlijk kennis te maken en om te kijken of we een klik hebben. Hebben we die? Dan pas gaan we door...

  Tuin ontwerpen 

  Wij maken een fantastisch mooi modern tuinontwerp dat exact aansluit bij jullie wensen, woning en levensstijl. In deze fase bepalen we ook welke materialen we gaan gebruiken en welke plantgroepen voldoen aan jullie eisen.

  Definitieve tuinplannen 

  Nadat we het schetsontwerp hebben besproken werken we toe naar een definitief plan en komen we met een maatwerk offerte.

  Planning & Organisatie 

  We maken heldere en transparante afspraken over de voortgang van het project.

  Tuinaanleg

  Onze vakmensen en specialisten gaan aan de slag om jullie nieuwe moderne tuin te realiseren.

  Garantie & Nazorg 

  Na oplevering van jullie nieuwe tuin zullen wij in het eerste jaar begeleiding naar een fantastisch eindresultaat.

  Samenwerken met Mecklenfeld Tuinen?

  Mooie tuinplannen maken is 1. Maar om ze daadwerkelijk uit te voeren is niet alleen afhankelijk van planning. Het beschikbare budget is allesbepalend voor de haalbaarheid en het eindresultaat. Wij zijn hierin 100% transparant en ons ultieme doel is om het maximaal haalbare te ontwerpen wat ook daadwerkelijk tot uitvoer kan worden gebracht. 


  Moderne tuinen zijn voor iedereen persoonlijk. Het is afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren en een haalbaar budget. In de ontwerpfase besteden wij hier veel aandacht aan waardoor we altijd maatwerk kunnen leveren. 

  Wat we bedenken en presenteren aan onze klanten is belangrijk. 
  Maar wij gaan een stap verder en vinden het veel belangrijker om onze keuzes te presenteren aan de hand van de waarom vraag. Bij iedere keuze in het tuinontwerp kunnen we jullie uitleggen waarom we deze keuze hebben gemaakt. Dat maakt ons concept onderscheidend en uniek.


  Dat zijn de moderne, onderhoudsvriendelijke tuinen van Mecklenfeld.

  Waarom ons?

  10 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van moderne en onderhoudsvriendelijke tuinen.

  In de loop der jaren hebben we ruim 300 tuinen ontworpen en aangelegd.

  Ruim 10.000 mensen hebben de ebooks van Peter Mecklenfeld gedownload.

  Klanten waardering ons gemiddeld met een 9.0 op Hovenier Nederland.

  Afspraak maken?