Begroting | Wat kost mijn tuin?
arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat kost een tuin?

Ontdek welke investering nodig is om jouw droomtuin te realiseren.

Een nieuwe tuin?

Nieuwe tuinen ontwerpen en aanleggen vinden wij het mooiste wat er is. Logisch ook want we hebben er heel bewust voor gekozen ;). Omgekeerd is dit voor jou natuurlijk hetzelfde. Je wil de huidige tuin veranderen en omtoveren tot de ultieme droomtuin. Maar dat kost geld. En je wil vooraf natuurlijk weten waar je aan toe bent als je besluit om de aanleg van jouw tuin uit te besteden.


Op deze pagina bieden we je de mogelijkheid om, geheel vrijblijevnd aan begroting op te vragen voor de te verwachting investering in jouw of jullie nieuwe tuin.


De begroting wordt opgesteld op basis van gemiddelden die wij hebben verzameld in ruim 10 jaar ervaring in tuinaanleg. Na ontvanst van het begroting rapport heb je een realistisch beeld van de te verwachten kosten in de aanleg van een nieuwe tuin.

Kosten of investering?

Moet je de aanleg van een tuin eigenlijk wel zien als kostenpost? Ik vind van niet. Grotendeels kun je dit zien als investering. Het is namelijk een waardevermeerdering van je woning. Als je de tuin op een goede manier aanlegt dan heeft dit niet alleen meerwaarde voor het aanzicht en het gebruiksgemak. Het verhoogt de waarde van je woning tot maximaal 10%.

Dit kan een heel makkelijk rekensommetje zijn om te toetsen hoe de investering in jouw droomtuin zich verhoudt ten opzichte van de totale waarde.


De investering is vaak weg te strepen tegen een groot gedeelte van de aanleg. In veel gevallen vallen luxe elementen of producten buiten deze post en dat zijn dan ook de posten die je aan de kostenkant kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een (zwem)vijver, waterval, jacuzzi, plantenbakken en tuinmeubelen. Een terrasoverkapping of tuinschuur wordt meestal niet meegenomen in de tuin maar wordt gezien als extra bouwwerk en apart opgenomen in de taxatie. 

Concrete tuinplannen?

Ben je van plan om de tuin te veranderen en heb je al in kaart gebracht welke wensen terug moeten komen in het nieuwe tuinontwerp? Dan bieden we je bij deze de mogelijkheid om een indicatie op te vragen voor de investering in jouw of jullie nieuwe droomtuin.

Wat kost mijn tuin?

Met enkele gegevens kunnen wij uitrekenen welke investering je nodig bent om de tuin opnieuw aan te laten leggen. Op basis van ruim 10 jaar ervaring en 300+ aangelegde tuinen in allerlei groottes hebben we gemiddelden bepaald waarmee we ook voor jou een berekening kunnen opstellen. Vraag geheel vrijblijvend een rapport op via onderstaand formulier.

Om een realistische begroting te kunnen maken zijn we deze
gegevens nodig:


  • Wat is je adres? (dan kan technische gegevens opvragen)
  • Wat zijn je belangrijkste wensen?
  • Gaat het om de voortuin, achtertuin of beide?
  • Een aantal foto's van de tuin

Zodra we deze gegevens hebben ontvangen gaan we aan de slag om
een inschatting te maken.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.