Tuinaanleg uitbesteden? Bekijk onze werkwijze!

Tuinplannen uitbesteden?

Ontdek en bepaal hier of je onze hulp gaat inschakelen.

Ben je van plan om met de tuin aan de slag te gaan en overweeg je om dit uit te gaan besteden? Op deze pagina vertellen we je exact hoe wij te werk gaan en op welke manier we jullie het best kunnen helpen met het ontwerpen en realiseren van jullie nieuwe moderne droomtuin.


Ik kan me voorstellen dat je erover twijfelt of je een hoveniersbedrijf moet inschakelen om het ontwerp en de aanleg van je tuin aan uit te besteden. En als je het gaat doen. Aan wie besteed je het dan uit?


Dat zijn natuurlijk beslissingen die jullie zelf moeten gaan nemen. Ik wil je graag vertellen hoe wij van Mecklenfeld tuinen jullie kunnen helpen bij het ontwerpen en realiseren van een nieuwe tuin.


Allereerst wil ik je er bewust van maken dat het aanleggen van een tuin een complexe ingreep is. Onderschat het absoluut niet want als hovenier wordt er van je verwacht dat je kennis hebt van veel zaken die er komen kijken bij het aanleggen van een tuin. Tot op de dag van vandaag zie ik dat mensen structureel dezelfde fouten maken waardoor ze achteraf veel onnodige kosten hebben gemaakt.


Zonde. Want, gemiddeld genomen hadden ze ons driedubbel kunnen inhuren voor alleen al het maken van een tuinontwerp. En dan hadden ze onze tips en adviezen er gratis bijgekregen.


Weet dus goed waar je aan begint en laat je achteraf niet verrassen met dingen die je vooraf had kunnen voorkomen.

Ga je zelf aan de slag? Prima! Ik hoop dat ik je met deze paar regels hebben laten inzien dat je niet zonder goede voorbereiding aan de slag moet gaan. Dat zou jammer zijn van de extra kosten.

Benieuwd hoe wij dit aanpakken en hoe we jullie kunnen helpen met het ontwerpen en realiseren van jullie nieuwe tuin?

Ons (handelsken) merk: Moderne tuinen

Moderne tuinen (tijdloos en stijlvol)

Het lijnenspel van het tuinontwerp komt voort uit de architectonische vormgeving van de woning. Deze lijnen bepalen, of het nu gaat om een strakke tuin, villa tuin of landelijke tuin met ronde vormen de basis van het ontwerp.


Een ander kenmerk van onze tuinen is dat wij veel gebruik maken van groen (bomen, planten en gazon). Dit is tegenstrijdig met de trend van de afgelopen jaren waarin je zag dat de tuinen in Nederland compleet aan het verstenen waren met grote tegels, tuinpaden en grind. Wij hebben vastgehouden aan onze principes (visie) waarbij we het ontzettend belangrijk vinden om groen als basis (kleur) te gebruiken in de tuin.


Groen geeft zoveel meer rust, sfeer en gezelligheid en is bovendien ook nog eens veel mooier. Wij hebben de overtuiging en kunnen inmiddels met onze voorbeeldtuinen, kennis, ervaring en natuurlijk creativiteit aantonen dat het goed toepassen van groen in de tuin niet veel onderhoud hoeft te kosten. In tegendeel. Wij ontwerpen plannen waarbij je minimaal onderhoud hebt aan de tuin en waarbij je de tijd maximaal kunt benutten om te gaan genieten en ontspannen.

Ons team van vakmensen en specialisten

Een ander woord voor vakbekwaam hovenier is eigenlijk ‘alleskunner’. En ik (Peter Mecklenfeld) denk als je er goed over na gaat denken dat je het vak tuinaanleg misschien wel hebt onderschat. En dat is ook wat er vaak gedaan wordt merken we. 


Ik zag dit zelf enkele jaren geleden al aankomen. Het is nu eenmaal een feit en de zogeheten ‘alleskunners’ kan ik niet uit de hogehoed toveren. Vandaar dat ik mijn team niet heb samengesteld met alleen maar vakbekwaam en allround hoveniers.

Ik ben juist gaan zoeken naar specialisten per vakgebied (onderdeel). 


Ons team bestaat uit grondwerkers, machinisten, timmermannen met bouwkundige ervaring en hoveniers met kennis over alle levende materialen in de tuin. Deze krachten bundelen we en dat maakt een team waarmee wij garant kunnen staan voor een duurzaam eindresultaat. 

Frisse ideeën en 'het woord bij de daad voegen' maakt het, dat ik uitmuntend tevreden ben!

Harry Kok

Ons bedrijf is erkend door:

Tuinkeur is de instantie in de hoveniersbranche die hoveniersbedrijven beoordeeld op professionaliteit, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid, service en kwaliteit. Tuinkeur bedrijven worden gecoacht om hieraan te voldoen.

Tuinkeur - kwaliteitskeurmerk

Hovenier Nederland is een onafhankelijk platform waar consumenten hun hoveniersbedrijf kunnen beoordelen op kwaliteit, betrouwbaarheid en tevredenheid over het resultaat van hun (nieuwe) tuin.

Hovenier Nederland - beoordelingen

Onze werkwijze (stappenplan)

 1. Geen komen en gaan van onderaannemers en ingehuurd personeel.
 2. Wij zijn geen bedrijf met 'leuke praatjes' vooraf om vervolgens met een dikke meerwerk rekening aan te komen.
 3. Ons eerste (tuinadvies) gesprek is altijd gratis en volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.
 • Onze moderne tuinen zijn na 1 jaar voor 70-90% volwassen door het toepassen van effectieve grondverbeteringstechnieken.
 • Wij werken volgens een vaste prijs en komen niet achteraf met spookfacturen.
 • Tijdens de gehele garantieperiode komen wij nog 3x (gratis) langs voor tuinonderhoud.

Jullie nieuwe tuin in 6 stappen

Kennismakingsgesprek 

Wel zo prettig om eerst persoonlijk kennis te maken en om te kijken of we een klik hebben. Hebben we die? Dan pas gaan we door...

Tuin ontwerpen (plannen maken)

Wij maken een fantastisch mooi modern tuinontwerp dat exact aansluit bij jullie wensen, woning en levensstijl. In deze fase bepalen we ook welke materialen we gaan gebruiken en welke plantgroepen voldoen aan jullie eisen.

Definitieve tuinplannen (plannen vastleggen)

Nadat we het schetsontwerp hebben besproken werken we toe naar een definitief plan en komen we met een maatwerk offerte.

Planning & Organisatie (afspraken maken)

We maken heldere en transparante afspraken over de voortgang van het project.

Tuinaanleg (zorgeloos uitbesteden)

Onze vakmensen en specialisten gaan aan de slag om jullie nieuwe moderne tuin te realiseren.

Gratis onderhoud (begeleiding)

Na oplevering van jullie nieuwe tuin zullen wij in het eerste jaar nog 3x langskomen voor gratis tuinonderhoud (begeleiding naar een fantastisch eindresultaat).

Mecklenfeld tuinen

Klanten kiezen voor ons op basis van een vertrouwd gevoel na het eerste kennismakingsgesprek. Wij krijgen vaak te horen dat we een leuk team hebben met gewaardeerde vakmensen die verstand hebben van zaken.


In de afgelopen jaren zijn wij bekend geworden met onze eigen stijl moderne tuinen. Spreekt onze stijl en werkwijze jullie aan dan komen we graag langs om onder het genot van een lekkere kop koffie jullie tuinwensen te bespreken.

Zijn wij de juiste partij om mee samen te werken?

 • Plannen om een (nieuwe) woning te bouwen of verbouwen?
 • Jullie nieuwe woning is opgeleverd en/ of je woont er al een tijdje. 
 • Fan van onze moderne tuinen en ontwerpen?
 • Drukke baan? Wij ontzorgen het volledige proces van ontwerp tot en met de aanleg.
 • Opzoek naar een kindvriendelijke moderne tuin?

Om er zeker van te zijn dat we een goede klik met elkaar hebben maken we altijd eerst een afspraak waarbij we kennismaken en de tuin ter plekke gaan beoordelen. Andersom kan ook. Jullie zijn ook van harte welkom om onze modeltuin te bekijken.

Compilatie van moderne tuinen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van projecten die wij hebben aangelegd.

Vanaf het eerste contact duidelijk en correct! Afspraken worden nagekomen, allemaal mannen met hart voor 'hun' specialiteit en die je het gevoel geven dat ze het helemaal naar je zin willen maken.

Prettig in de communicatie en omgang. Wij hebben er een fantastisch mooie tuin aan over gehouden, waar we hopelijk lang van gaan genieten. 


De stijl van Mecklenfeld sloot naadloos aan bij onze wensen en maakt dat wij nu geen 'standaard' tuin hebben, maar één waar veel mensen om ons heen enthousiast op reageren!

Jos en Marin van der Vegt

Wat kost dat? Het aanleggen van een tuin?

Iedere tuin is uniek waardoor we zonder specifieke informatie niet exact kunnen aangeven wat de investering zal zijn in een nieuwe moderne tuin. Onze uitdaging is om een plan te smeden dat voldoet aan al jullie wensen en dat past binnen een realistisch budget. De tuinen die je op onze website vind varieren in grootte tussen 100 en 5000 vierkante meter met een gemiddelde investering tussen de 10.000 en 75.000 euro. In het eerste gesprek kunnen we al een indicatie geven van de te verwachten investering. Op deze manier zullen we jullie nooit verrassen met veel te hoge offertes.

Enthousiast? Neem dan direct contact op voor een afspraak!