Tuinonderhoud op de belangrijkste momenten in het jaar

De tuin in topconditie door vakkundig onderhoud en een essentieel bemestingsplan...

Tuinonderhoud & verzorging

Een Mecklenfeld tuin heeft een lage onderhoudsfrequentie. Dat wil zeggen dat we de tuin slim inrichten om het onderhoud tot een minimum te beperken. Maar een tuin zal altijd onderhoud nodig zijn. Bij ons is dat met name gericht op de belangrijkste momenten in het jaar. Naarmate borders zijn volgroeid krijgen onkruiden nauwelijks nog kans en is regelmatig onderhoud zeer snel te doen.


  • Onderhoud in het voorjaar
  • Onderhoud in de zomer
  • Onderhoud in het najaar
  • Onderhoud in de winter

De belangrijkste onderhoudsmomenten uitgelicht

Tuinonderhoud in het voorjaar

Het voorjaar is het belangrijkste moment om zorgvuldig onderhoud uit te voeren. Planten worden waar nodig gesnoeid en de bodem dient te worden voorzien van de nodige meststoffen en bodemverbeteraars. Door de tuin een goede start te geven richting het groeiseizoen pluk je hier de vruchten.

Tuinonderhoud in de zomer

In de zomerperiode is het zaak om de hagen en andere planten die erom vragen te voorzien van vormsnoei. Dit is ook het uitgelezen moment om de tweede ronde meststoffen toe te passen. In het jaarrond bemestingsplan is de eerste lading zo goed als uitgewerkt en kan deze in de zomer worden aangevuld met essentiële toevoegingen voor de komende periode.

Tuinonderhoud in het najaar

In het najaar is het zaak om de tuin voor te bereiden op de naderende wintermaanden. De groei van planten en gazons neemt af waardoor ze vatbaarder worden voor ziektes en schimmels. Door op het juiste moment de tuin te voorzien van belangrijke meststoffen zorg je voor een betere weerstand en krijgt de tuin een gezonde kleur voor het in ruststand gaat.

Tuinonderhoud in de winter

In de winter kunnen specifieke meststoffen worden toegepast. Afhankelijk van het type tuin kan worden gekeken naar de juiste voedingsstoffen en toevoegingen die bijdragen aan de topconditie van jouw tuin. Ook in deze periode kan er selectief snoei worden toegepast.

Gepersonaliseerde onderhoudskaart

Ben je geïnteresseerd in een onderhoudsadvies? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Op basis van een inventarisatie kunnen wij een maatwerk onderhoudskaart opstellen en op basis daarvan de exacte hoeveelheid meststoffen bepalen in de juiste verhouding. 


Je kunt bij ons kiezen om een bemestingsplan af te nemen aan de hand van deze onderhoudskaart. Je maakt daarbij ook gebruik van extra korting op onze reguliere tarieven voor onderhoudswerkzaamheden als snoeien, verticuteren enzovoorts.