Klanten kiezen voor een échte Mecklenfeld tuin

Ontdek onze denkwijze over tuinen en hoe wij het aanpakken...

10+ jaar
Toonaangevende ervaring
500+
Tevreden klanten
9.0
Gemiddelde beoordeling
40.000+
Magazine downloads

Kenmerken van een échte Mecklenfeld tuin:

  • Functionele tuinen met een hoge belevingswaarde
  • Architectonische ontwerpen met aandacht voor optimaal gebruiksgemak
  • Slimme oplossingen voor een onderhoudsvriendelijke tuin
  • Harmonie tussen het gebruik van materialen en groen
  • Ruimtelijk vormgegeven en sfeervol ingericht
  • Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden
  • Voldoende privacy door het gebruik van slimme en stijlvolle oplossingen
  • Slimme oplossingen voor klimaatverandering
  • Degelijke tuinen met aandacht voor details
  • Geen poespas en trendy spullen maar focus op een tijdloos design

Over Mecklenfeld Tuinen

Klanten komen bij ons voor een echte Mecklenfeld tuin. Wij verzorgen een totaaloplossing van ontwerp tot aan de aanleg en het bouwen van maatwerk overkapping, opslag of buitenverblijf. Al onze klanten hebben een ding gemeen: ze willen allemaal een tuin met zo min mogelijk onderhoud en waarbij ze hun buitenruimte optimaal kunnen benutten. Wij verbinden de leefomgeving van binnen met buiten. De tuin wordt een verlengstuk van de woning en wordt omgetoverd tot een bijzondere plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en volledig kunt ontspannen in een prachtige groene omgeving. De stijl van het tuinontwerp moet passen bij de levensstijl, smaak en de stijl van je woning en de inrichting daarvan. Op basis van deze thema’s helpen onze ontwerpers om een juiste keuze te maken en de wensen optimaal af te stemmen. Een tuin van Mecklenfeld is uniek, persoonlijk en vooral heel erg goed doordacht.

Mecklenfeld Tuinen sinds 2009...

Sinds de oprichting van Mecklenfeld Tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.


Peter Mecklenfeld, oprichter en eigenaar

We zijn uiterst tevreden!

Mecklenfeld Tuinen heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.

Fam. van't Slot
Aanbevolen bij 3 kennissen

We hebben 4 jaar geleden onze volledige tuin inclusief overkapping laten aanleggen. Dit jaar hebben we de wanden van de overkapping ook volledig laten betimmeren. Het resultaat mag er wederom zijn en we zijn erg tevreden. Door het nette werk zijn er in onze kennissenkring nog 3 nieuwe tuinen aangelegd.

Fam. Kubsch
Een verfrissend nieuw plan!

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter en zijn collega's is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Klarenbeek

Werkwijze en proces

Kennismaken en inventarisatie

We komen graag in contact om kennis te maken en de bestaande tuin te inventariseren. Wij luisteren graag naar jullie wensen waarop wij vertellen op welke manier Mecklenfeld tuinen het plan zou gaan aanpakken. De mooiste resultaten komen tot stand als er een basis is van wederzijds vertrouwen en dat kunnen we het best aanvoelen tijdens een persoonlijke en vrijblijvende afspraak. 

Voorstel en ontwerp

Op basis van jullie wensen brengen wij een voorstel uit om de plannen voor te bereiden. Meestal gaat het om het maken van een ontwerp. Dit kunnen wij vormgeven in een 2D plattegrond tekening en volledig in 3D waarbij jullie een levensecht beeld krijgen van het uiteindelijke eindresultaat. We kunnen dit zelfs in VR (virtual reality) presenteren om een onvergetelijke indruk achter te laten. Hoe meer aandacht we aan het ontwerp kunnen besteden, hoe beter jullie worden voorbereid op de keuzes die er gemaakt worden in het proces.

Offerte

Vervolgens gaan we een offerte uitwerken waarin we gespecificeerd de investering voor de aanleg in kaart gaan brengen. We brengen het volledige proces financieel in kaart zodat jullie een helder overzicht hebben en keuzes kunnen maken. 

Planning en uitvoering

Zodra het plan en de offerte naar wens zijn starten we met de werkvoorbereiding. Technische tekeningen worden uitgewerkt en materialen worden besteld. Tijdens de aanleg krijgen jullie te maken met een team van vakbekwame hoveniers en/of timmermannen. Onze mannen staan niet alleen bekend om hun vakmanschap, maar worden ook telkens geprezen door het harde en netjes werken. Veel van onze klanten geven achteraf aan dat ze de samenwerking als zeer prettig ervaren en dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.

Garantie en nazorg

Op iedere tuin die wij opleveren zit één jaar garantie. Dode planten worden kosteloos vervangen en andere onvoorziene problemen worden door ons opgelost. Wij geven advies over het structureel toepassen van bemestingen en hoe de tuin moet worden onderhouden om in razend tempo te ontwikkelen tot een volwassen tuin. Bij Mecklenfeld Tuinen hebben we ook de mogelijkheid om het onderhoud te verzorgen en dit voor jullie volledig uit handen te nemen. Bij oplevering bespreken we graag de mogelijkheden en indien gewenst brengen we een vrijblijvend voorstel uit.

Transparantie en openheid over belangrijke zaken...

De aanleg of renovatie van een tuin is een complexe ingreep en vraagt om een behoorlijke investering. Hoeveel dat is hangt af van jullie wensen en de uitdagingen op locatie. Bij Mecklenfeld Tuinen houden we van transparantie en openheid. Op basis van onze ervaring kunnen wij al in een vroeg stadium een indicatie afgeven van de te verwachten investering. Op deze manier kunnen we ons optimaal inzetten in de voorbereiding van jullie droomtuin en voorkomen we dat de plannen achteraf onrealistisch zijn en in de papierbak belanden.

-

Peter Mecklenfeld

Oprichter en eigenaar van Mecklenfeld Tuinen

Tuinontwerp

Vormgeven en presenteren in een 2D plattegrond en levensechte 3D visualisaties. Onze ontwerpers weten telkens weer te verrassen en maken van ieder project een fantastisch idee.

Tuinaanleg en -renovatie

Een compleet team met vakmensen onder een dak om een volledig nieuwe tuin aan te leggen of om de bestaande tuin te renoveren op hoog niveau en op een ambachtelijke wijze.

Houtbouw

Een eigen exclusieve en betaalbare stijl overkappingen, bergingen en buitenverblijven ontworpen en op maat gerealiseerd door gespecialiseerde vakmensen. 

Maak kennis met onze collega's

Heb je concrete tuinplannen en zou je daar onze hulp bij kunnen gebruiken? De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend om te kijken of er een klik is. De basis voor een mooi eindresultaat begint altijd bij wederzijds vertrouwen.

Tijdens het gesprek willen we je inspireren met onze creatieve ideeën en geven we je inzichten om veelgemaakte fouten te voorkomen. Zo krijg je achteraf geen spijt van je gemaakte keuzes of geef je niet onnodig geld uit aan zaken die je veel beter anders op had kunnen lossen.

Op basis van deze kennismaking kun je bepalen of je met ons wil gaan samenwerken. Zullen we een afspraak maken?

Plan een afspraak

Kom in contact met één van onze tuinadviseurs om jullie tuinplannen te bespreken. We kunnen bij jullie langskomen maar jullie zijn ook van harte welkom om onze modeltuin te komen bekijken. Neem contact met ons op:

Veel gestelde vragen:


-

Werken jullie landelijk?

Ons bedrijf is werkzaam vanuit Hardenberg en Lemele en ons werkgebied gaat tot een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komen jullie bijvoorbeeld uit de omgeving Groningen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Enschede dan valt dit in ons werkgebied. Voor aanvragen elders in het land ben je bij ons ook aan het juiste adres. Dan zullen we allereerst digitaal adviseren om vervolgens te kijken of we jullie in contact kunnen brengen met een gerenommeerde partner van Mecklenfeld tuinen.

Wat kunnen we verwachten van een afspraak?

Het doel van een tuinadvies gesprek is om jullie inzichten te geven. Wij hebben een visie en filosofie als het gaat om het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Iedere situatie is uniek en we zullen daarom altijd met een advies opmaat komen. Natuurlijk worden er ook ideeën besproken maar het is niet de bedoeling om ter plekke een ontwerp te gaan maken. Dat is een proces wat niet binnen een klein uurtje is afgrond. Tijdens het gesprek bekijken we of er van beide kanten het vertrouwen is en zullen we de mogelijkheden bespreken om samen te gaan werken.

We hebben al een ontwerp, is dat erg?

Tuurlijk niet! We kijken graag met jullie mee en geven onze eerlijke mening over de plannen die er al liggen. Het is nog altijd zo dat twee mensen meer weten dan een.

Hebben jullie ook een showtuin?

Jazeker! In Kloosterhaar (onder de rook van Hardenberg) hebben we een moderne tuin waar jullie op afspraak langs kunnen komen voor een kop koffie/ thee en inspiratie. Het adviesgesprek kan ook prima in de showtuin plaatsvinden.

Wat zijn de vervolgstappen na een afspraak?

Als jullie enthousiast en overtuigd zijn van onze werkwijze dan gaan we in eerste instantie in overleg over het ontwerpen van een nieuw plan voor de tuin. In die fase stellen we als doel om een plan te ontwikkelen wat voldoet aan jullie wensen en haalbaar is binnen het budget.

Wat kost een tuin van Mecklenfeld?

Dat is een vraag die we altijd krijgen. Zoals je waarschijnlijk begrijpt is dat afhankelijk van jullie wensen en de situatie. Wij hebben een eigen stijl (moderne tuinen) waarin we ter plekke tijdens het adviesgesprek richtlijnen kunnen geven van de te verwachten investering. Op deze manier kiezen jullie veel bewuster voor het uitwerken van een tuinplan en voorkomen we dat achteraf het plan in de papierbak terechtkomt. Voorkomen is veel beter dan genezen!


Zullen we die afspraak dan maar gaan maken? :)