Visie en werkwijze | Moderne tuinen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Moderne en Onderhoudsarme tuinen

Meer tijd om buiten te genieten door onderhoudsvriendelijke oplossingen!

Visie en werkwijze

Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben eigenaar en oprichter van Mecklenfeld Tuinen. Sinds de oprichting van mijn bedrijf in 2009 wist ik dat ik het anders aan wilde pakken. In onze tuinontwerp studio ontwerpen we moderne tuinen waarin gebruiksgemak en beleving centraal staan.


Ons ontwerpteam werkt nauw samen met de werkvoorbereiding aan de tuinaanleg teams waardoor de taal van het ontwerpen naadloos in de praktijk kan worden uitgevoerd met authentiek vakmanschap.


Op deze pagina krijg je een indruk van ons bedrijf, visie en de werkwijze die wij hanteren.

Optimaal gebruiksgemak

Praktische dingen worden praktisch benaderd en opgelost.

Voor het hele gezin

Sfeervol, gebruiksvriendelijk en veilig voor het hele gezin.

Tijdloos design

Geen trendy producten maar degelijke elementen die zorgen voor jarenlang tuinplezier. 

Onderhoudsvriendelijk

Meer tijd om te genieten van de tuin door slimme onderhoudsvriendelijke oplossingen.

Stijlvol buitenleven

Binnen en buiten met elkaar verbinden waardoor je vaker en langer buiten kunt en wilt zijn.

Budget verantwoord

Het maximaal haalbare binnen een vastgesteld budget. Transparantie is de sleutel.

Klanten van Mecklenfeld Tuinen hebben 1 ding gemeen. We willen allemaal zo min mogelijk onderhoud in onze tuin en we willen er zo vaak en zolang als mogelijk is gebruik van kunnen maken. En dat is waar wij sterk in zijn.

Mooie tuinen kun je alleen maar aanleggen als je beschikt over een gezonde verhouding tussen creatieve vakmensen, mooie materialen en een duidelijke visie.

Wij verbinden de leefomgeving van binnen met buiten. De tuin wordt een verlengstuk van de woning en wordt omgetoverd tot een bijzondere plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en volledig kunt ontspannen in een prachtige groene omgeving.

Het lijnenspel in het tuinontwerp van een moderne tuin is wel degelijk belangrijk. Maar er zijn geen regels of deze lijnen nu recht, rond of organisch moeten zijn. Het gaat om de gedachtegang daarachter. De stijl (uiterlijk) van het tuinontwerp moet passen bij de levensstijl, smaak en de stijl van je woning en de inrichting daarvan.

Daarnaast stel ik een aantal andere zaken voorop met als doel om ieder tuinplan uniek, persoonlijk en vooral heel erg goed doordacht te kunnen presenteren aan onze klanten.

Moderne en Onderhoudsvriendelijke tuinen

‘’Moderne onderhoudsvriendelijke tuinen zijn voor iedereen te realiseren. Het zijn niet de dure materialen die het eindresultaat bepalen maar het is de balans tussen praktische ruimten, stijlvolle verhardingen en een groene omgeving met sfeer en blijdschap.’’

-

Peter Mecklenfeld

Oprichter en eigenaar van Mecklenfeld Tuinen

Zichtbare details

 • Architectonisch lijnenspel en eenheid met woning en interieur
 • Duurzame materialen en een tijdloos design
 • Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden
 • Gezonder verhouding tussen verhardingen en groen
 • Praktische en sfeervolle ruimtes voor ontspanning, opslag en spelen
 • Ruimtelijk vormgegeven en beeldbepalende zichtlijnen
 • Voldoende privacy door het gebruik van slimme en stijlvolle oplossingen

Onzichtbaar vakwerk

 • Optimale fundering voor voor verhardingen om verzakkingen te voorkomen
 • Aandacht voor waterdoorlaatbaarheid om wateroverlast te voorkomen
 • Gezonde bemesting op organische basis voor optimale groei
 • Waterdichte verbindingen om ondergrondse houtrot te voorkomen
 • Kabels en leidingen op de juiste plek om dubbel werk te voorkomen

De kracht van alles onder 1 dak

Inspiratie en advies

Het traject naar een nieuwe tuin begint bij inspiratie en advies. Aan de hand van jullie persoonlijke tuinwensen, ons advies en concrete praktijkvoorbeelden in de vorm van foto en video helpen wij jullie om de juiste uitgangspunten in kaart te brengen voor jullie ultieme droomtuin. Daarnaast analyseren wij de huidige situatie en brengen we een maatwerk advies uit met essentiële aspecten die er voor zorgen dat jullie tuin jarenlang meegaat.

Tuinontwerp

Onze tuinontwerpers maken prachtige tuinplannen en presenteren deze in levensechte 3D animaties gecombineerd met hele concrete sfeerbeelden. Deze manier van ontwerpen geeft jullie een realistisch beeld van de nieuwe situatie. Het helpt bij het visualiseren van jullie wensen en bevestigd dat de juiste keuzes worden gemaakt. Aansluitend wordt het ontwerp uitgewerkt in technische details en uitzet tekeningen voor de aanleg. Ieder detail wordt uitvoerig voorbereid om de aanleg in goede banen te kunnen begeleiden.

Beplantingsplan

De juiste soorten afstemmen op kleuren, bloeitijd, zon en schaduw en mate van onderhoud. Dat is waar wij veel aandacht aan besteden. De beplanting bepaald misschien wel 80% van de sfeer in iedere tuin. Onze beplantingsplannen tonen al jaren aan dat ze onderhoudsvriendelijker zijn dan bestrating en geven prachtige aanzichten in het voorjaar, zomer, najaar en zelfs in de winter.

Verlichtingsplan

Tuinverlichting praktisch inzetten en combineren met prachtige sferen in de donkere uren. In het ontwerptraject en in de offertefase adviseren wij hierover en geven we inzichten in de mogelijkheden. Past tuinverlichting niet direct in het budget? Geen probleem. Door hier al in een vroeg stadium over na te denken kan al wel het ondergrondse kabelplan worden uitgedacht en aangelegd waarop later heel eenvoudig de verlichting kan worden aangesloten. Zonder extra werk en zonder de hele tuin weer overhoop te halen. Slimme oplossingen bedenken. Daar zijn wij sterk in!

Tuinaanleg

Tuinaanleg door vakmensen met kennis en ervaring. Onze voorbeeldtuinen bewijzen dat geen uitdaging voor ons te groot is. De overdracht van het ontwerp naar de aanleg wordt verzorgd door een projectleider die nauw betrokken is bij het project. De lijnen blijven altijd kort waardoor vragen in no-time kunnen worden beantwoord. De variatie in vakmensen en specialisten vergroten de kwaliteit waardoor wij 100% garant staan voor al onze producten en hoe we deze verwerken. Wij zijn voorloper in de markt als het gaat om uitvoeren van preventieve oplossingen waardoor bestrating niet meer verzakt, onkruiden geen kans meer krijgen en waterproblemen in de tuin op voorhand al worden voorkomen.

Overkappingen & Schuren

Binnen ons hoveniersbedrijf hebben we sinds 2012 een eigen merk opgericht en ontwikkeld voor maatwerk terrasoverkappingen, schuren en tuinkantoren die we 100% in eigen beheer ontwerpen en kunnen bouwen. Op deze manier kunnen details in de aanleg veel nauwkeuriger en tot in het kleinste detail worden afgestemd en hebben we geen uitdagingen met de planning waardoor het tuinaanleg traject voorspoedig kan verlopen. De kracht van alles onder 1 dak.

Garantie & Service

Door onze uitgebreide analyses van de bodem kunnen wij de fundering voor bestratingen, vlonders, overkappingen en voor gazon en beplantingen optimaal voorbereiden en aanleggen. Met deze kennis in eigen huis voorkomen wij de grootste problemen die al enkele maanden kunnen optreden in de Nederlandse tuin en hiermee staan wij ook 100% garant voor onze geleverde producten en uitgevoerde werkzaamheden. Bij Mecklenfeld Tuinen heb je een vol jaar garantie na de opleverdatum en in het eerste jaar komen wij kosteloos langs om de tuin te voorzien van de benodigde bemesting en vervangen we planten die het niet hebben gehaald.

Tuinonderhoud

Wij adviseren en ondersteunen in slimme oplossingen om de tuin een stuk onderhoudsvriendelijker te maken. Wij willen af van het feit dat je urenlang moet staan te ploeteren om de tuin netjes te houden. Met slimme oplossingen adviseren wij over:

 • Onderhoudsvriendelijke gazons
 • Wanneer- en hoevaak er gesnoeid moet worden
 • Wanneer de tuin bemest moet worden en waarmee
 • Welke gereedschappen en machines het meest geschikt zijn
 • Tuinonderhoud dat wij uit handen kunnen nemen (deskundig onderhoud)

Samenwerken?

Jullie maken een beslissing op basis van een vertrouwd gevoel. Dat snappen wij als geen ander. Wij vinden het daarom belangrijk om eerst kennis te maken en jullie tuinplannen en wensen te bespreken. Als er een wederzijdse klik is en het totaalplaatje klopt pas dan besluiten we om samen te gaan werken.

Klanten over ons

We zijn uiterst tevreden!

Mecklenfeld tuinen heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.

Fam. van't Slot
Een verfrissend niet plan!

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen.

Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Klarenbeek
aanbevolen bij 3 kennissen.

We hebben 4 jaar geleden onze volledige tuin inclusief overkapping laten aanleggen. Dit jaar hebben we de wanden van de overkapping ook volledig laten betimmeren. Het resultaat mag er wederom zijn en we zijn erg tevreden.

Door het nette werk zijn er in onze kennissenkring nog 3 nieuwe tuinen aangelegd.

Fam. Kubsch

Samenwerken?

Concrete tuinplannen en zou je daar onze hulp bij kunnen gebruiken? De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend om te kijken of er een klik is. De basis voor een mooi eindresultaat begint altijd bij wederzijds vertrouwen.

Tijdens het gesprek willen we je inspireren met onze creatieve ideeën en geven we je inzichten om veelgemaakte fouten te voorkomen waardoor je achteraf geen spijt krijgt van je gemaakte keuzes of onnodig geld gaat uitgeven aan zaken die je veel beter anders op had kunnen lossen.

Op basis van deze kennismaking kun je bepalen of je met ons wil gaan samenwerken. Zullen we een afspraak maken?

Plan een afspraak

Kom in contact met 1 van onze tuinadviseurs om jullie tuinplannen te bespreken. We kunnen bij jullie langskomen maar jullie zijn ook van harte welkom om onze modeltuin te komen bekijken. Neem contact met ons op:

WERKEN JULLIE LANDELIJK?

Ons bedrijf is werkzaam vanuit Hardenberg en een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komen jullie bijvoorbeeld uit de omgeving Groningen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Enschede dan valt dit in ons werkgebied. Voor aanvragen elders in het land ben je bij ons ook aan het juiste adres. Dan zullen we allereerst digitaal adviseren om vervolgens te kijken of we jullie in contact kunnen brengen met een gerenomeerde partner van Mecklenfeld tuinen.

WAT KUNNEN WE VERWACHTEN VAN DE AFSPRAAK?

Het doel van een tuinadvies gesprek is om jullie inzichten te geven. Wij hebben een visie en filosofie als het gaat om het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Iedere situatie is uniek en we zullen daarom altijd met een advies opmaat komen. Natuurlijk worden er ook ideeen besproken maar het is niet de bedoeling om ter plekke een ontwerp te gaan maken. Dat is een proces wat niet binnen een klein uurtje is afgrond. Tijdens het gesprek bekijken we of er van beide kanten het vertrouwen is en zullen we de mogelijkheden bespreken om samen te gaan werken.

WE HEBBEN AL EEN ONTWERP, IS DAT ERG?

Tuurlijk niet! We kijken graag met jullie mee en geven onze eerlijke mening over de plannen die er al liggen. Het is nog altijd zo dat 2 mensen meer weten dan 1.

HEBBEN JULLIE OOK EEN SHOWTUIN?

Jazeker! In Kloosterhaar (onder de rook van Hardenberg) hebben we een moderne tuin waar jullie op afspraak langs kunnen komen voor een kop koffie/ thee en inspiratie. Het adviesgesprek kan ook prima in de showtuin plaatsvinden.

WAT ZIJN DAN DE VERVOLGSTAPPEN?

Als jullie enthousiast en overtuigd zijn van onze werkwijze dan gaan we in eerste instantie in overleg over het ontwerpen van een nieuw plan voor de tuin. In die fase stellen we als doel om een plan te ontwikkelen wat voldoet aan jullie wensen en haalbaar is binnen het budget.

WAT KOST EEN TUIN?

Dat is een vraag die we altijd krijgen. Zoals je waarschijnlijk begrijpt is dat afhankelijk van jullie wensen en de situatie. Wij hebben een eigen stijl (moderne tuinen) waarin we ter plekke tijdens het adviesgesprek richtlijnen kunnen geven van de te verwachten investering. Op deze manier kiezen jullie veel bewuster voor het uitwerken van een tuinplan en voorkomen we dat achteraf het plan in de papierbak terechtkomt. Voorkomen is veel beter dan genezen!

Zullen we die afspraak dan maar gaan maken? :)

Plaats een vrijblijvende afspraak!

Cookies