Kenmerken van een Mecklenfeld tuin

''Onze opdrachtgevers kiezen massaal voor een onderhoudsvriendelijke tuin...''

Onze opdrachtgevers hebben een ding gemeen:

Ze willen allemaal een tuin met zo min mogelijk onderhoud en waarbij ze hun buitenruimte optimaal kunnen benutten. Wij verbinden de leefomgeving van binnen met buiten. De tuin wordt een verlengstuk van de woning en wordt omgetoverd tot een bijzondere plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en volledig kunt ontspannen in een prachtige groene omgeving. 

Functioneel

Functionele tuinen met een hoge belevingswaarde.

Architectonisch

Met aandacht voor optimaal gebruiksgemak.

Onderhoudsvriendelijk

Slimme oplossingen voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Harmonie

Harmonie tussen het gebruik van materialen en groen.

Ruimtelijk

Ruimtelijk vormgegeven en sfeervol ingericht.

Jaarrond

Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden

Privacy

Voldoende privacy door het gebruik van stijlvolle oplossingen.

Degelijk

Degelijke tuinen met aandacht voor details.

Tijdloos

Geen poespas en trendy spullen maar focus op een tijdloos design.

De tuinen van Peter Mecklenfeld

Klanten komen bij ons voor een echte Mecklenfeld tuin. Wij verzorgen een totaaloplossing van ontwerp tot aan de aanleg en het bouwen van maatwerk overkapping, opslag of buitenverblijf. 

De stijl van het tuinontwerp moet passen bij de levensstijl, smaak en de stijl van je woning en de inrichting daarvan. Op basis van deze thema’s helpen onze ontwerpers om een juiste keuze te maken en de wensen optimaal af te stemmen. 

Een Mecklenfeld tuin is uniek, persoonlijk en vooral heel erg goed doordacht en voldoet aan deze eigenschappen:

Kenmerken en eigenschappen

Functionele tuinen met een hoge belevingswaarde (dag en nacht)

Keuzes worden gemaakt aan de hand van wensen van onze opdrachtgever. Wij vertalen dit functionele ontwerpen met een hoge belevingswaarde. Overdag door gebruik van mooie materialen en sfeervolle beplanting. In de nachtelijke uren passen we verlichting toe voor sfeer, veiligheid en lichten we praktische looproute uit.

Architectonische ontwerpen met aandacht voor optimaal gebruiksgemak

In de vormgeving van onze ontwerpen maken we gebruik van architectonische lijnen die we vanuit gebouwen op de kavel doorzetten in de tuin. Het lijnenspel kan worden aangevuld met zowel strakke als organische vormen. Hierin maken wij geen onderscheid en kijken we altijd naar de situatie, wensen en de best passende oplossing per project.

Slimme oplossingen voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Een groene tuin onderhoudsvriendelijk inrichten is mogelijk door het toepassen van slimme oplossingen en technieken die we hebben ontwikkeld. Enerzijds doen we dit door het slim inrichten van borders en anderzijds passen we geautomatiseerde technieken toe die het gebruiksgemak vergroten en de onderhoudsintensiteit terugbrengen tot het minimum.

Harmonie tussen het gebruik van materialen en groen

Wij besteden veel aandacht aan de balans tussen materialen en groen met gazon en/ of beplanting in verschillende toepassingen. Het gaat er niet om dat de duurste materialen worden uitgezocht. Integendeel zelfs. De harmonie met de juiste keuze voor planten maken het geheel en geven de meest fraaie uitstraling.

Ruimtelijk vormgegeven en sfeervol ingericht

Het is een valkuil om zoveel mogelijk mooie dingen toe te passen in de tuin. De kwaliteit van een goed ontwerp valt en staat met de kunst van het weglaten. Door in de ontwerpfase slimme keuzes te maken en prioriteit te geven aan de belangrijkste zaken blijft het ontwerp ruimtelijk en sfeervol.

Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden

Bij de keuze voor beplantingen houden we naast hoogte en diversiteit met name rekening met een jaarrond sfeervolle samenstelling van unieke soorten. Daarnaast ontwerpen we de basis van wintergroene soorten en passen we soorten toe die in combinatie of juist afwisselend van elkaar bloeien.

Voldoende privacy door het gebruik van slimme en stijlvolle oplossingen

In veel tuinen is het belangrijk om privacy te creëren tussen zichtlijnen met huizen van aangrenzende huizen of gebouwen. Met slimme oplossingen kunnen we dit oplossen zonder dat het ten koste gaat van de uitstraling, sfeer en het design. 

Slimme oplossingen voor klimaatverandering

Regenval in toenemende mate en langdurig warme periodes vragen om extra aandacht voor de tuin. Wij besteden hier aandacht aan door het toepassen van slimme oplossingen om de kwaliteit en gezondheid van de tuin te kunnen waarborgen.

Degelijke tuinen met aandacht voor details

Het aanleggen van een tuin is een complexe ingreep. Iedere situatie vraagt om een specifieke benadering en daarbij gelden regels om materialen en beplantingen op een vakkundige manier te verwerken. Hierdoor kunnen we een lange levensduur en kwaliteit op lange termijn garanderen. 

Geen poespas en trendy spullen maar focus op een tijdloos design

Een Mecklenfeld tuin wordt ontworpen aan de hand van onze filosofie voor een tijdloos design. Inrichting en styling gaat met passende meubels en stijlvolle decoratie die zich met de seizoenen kunnen meebewegen.

Mecklenfeld tuinen sinds 2009...

Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.

Ontwerpen en projecten

Laat je inspireren door onze ontwerpen en gerealiseerde tuinen. Een selectie van ons portfolio vind je op deze pagina met enkele projecten die zijn uitgelicht.