Onze visie op Moderne en Onderhoudsvriendelijke tuinen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Moderne en Onderhoudsarme tuinen

Meer tijd om buiten te genieten door onderhoudsvriendelijke oplossingen!

Optimaal gebruiksgemak

Praktische dingen worden praktisch benaderd en opgelost.

Voor het hele gezin

Sfeervol, gebruiksvriendelijk en veilig voor het hele gezin.

Onderhoudsvriendelijk

Meer tijd om te genieten van de tuin door slimme onderhoudsvriendelijke oplossingen.

Stijlvol buitenleven

Binnen en buiten met elkaar verbinden waardoor je vaker en langer buiten kunt en wilt zijn.

Tijdloos design

Geen trendy producten maar degelijke elementen die zorgen voor jarenlang tuinplezier. 

Budget verantwoord

Het maximaal haalbare binnen een vastgesteld budget. Transparantie is de sleutel.

Klanten van Mecklenfeld Tuinen hebben 1 ding gemeen. We willen allemaal zo min mogelijk onderhoud in onze tuin en we willen er zo vaak en zolang als mogelijk is gebruik van kunnen maken. En dat is waar wij sterk in zijn.

Mooie tuinen kun je alleen maar aanleggen als je beschikt over een gezonde verhouding tussen creatieve vakmensen, mooie materialen en een duidelijke visie.

Wij verbinden de leefomgeving van binnen met buiten. De tuin wordt een verlengstuk van de woning en wordt omgetoverd tot een bijzondere plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en volledig kunt ontspannen in een prachtige groene omgeving.

Het lijnenspel in het tuinontwerp van een moderne tuin is wel degelijk belangrijk. Maar er zijn geen regels of deze lijnen nu recht, rond of organisch moeten zijn. Het gaat om de gedachtegang daarachter. De stijl (uiterlijk) van het tuinontwerp moet passen bij de levensstijl, smaak en de stijl van je woning en de inrichting daarvan.

Daarnaast stel ik een aantal andere zaken voorop met als doel om ieder tuinplan uniek, persoonlijk en vooral heel erg goed doordacht te kunnen presenteren aan onze klanten.

Moderne en Onderhoudsvriendelijke tuinen

‘’Moderne onderhoudsvriendelijke tuinen zijn voor iedereen te realiseren. Het zijn niet de dure materialen die het eindresultaat bepalen maar het is de balans tussen praktische ruimten, stijlvolle verhardingen en een groene omgeving met sfeer en blijdschap.’’

-

Peter Meckenfeld

Oprichter en eigenaar van Mecklenfeld Tuinen

Optimaal gebruiksgemak

Gebruiksgemak speelt een belangrijke rol in de moderne tuin. Praktische dingen moeten vooral praktisch worden opgelost zoals bijvoorbeeld:


 • Afval containers dichtbij en goed bereikbaar.
 • Zitplekken in de zon en/ of schaduw
 • Logische looprichtingen


Voor het hele gezin

De moderne tuin is er voor het hele gezin. De moderne tuin moet gezellig, sfeervol, veilig en bruikbaar zijn voor iedereen die er gebruik van maakt of nog gaat maken (vooruit denken is de toekomst).


 • Veilig voor kinderen en/ of huisdieren.
 • Gezelligheid met gezin, familie en vrienden.
 • Ruimte voor ontspanning, spelen en opslag.

Onderhoudsvriendelijk

Ik durf met volle overtuiging de stelling aan te nemen dat tuinen met veel groen minder onderhoud vergen dan tuinen die (bijna) volledig zijn bestraat. Door een goede balans aan te leggen tussen verhardingen en groen en gebruik te maken van slimme producten kun je met een minimale tijdsinspanning maximaal genieten!


 • Geautomatiseerde en tijdbesparende oplossingen.
 • Niet meer wekelijks maaien en onkruid plukken.
 • Preventieve oplossingen om geld en tijd te besparen op onderhoud. 

Stijlvol buitenleven

Wat we binnen kunnen willen we buiten ook. Onder wisselende weersomstandigheden willen we toch gebruik kunnen maken van onze tuin en willen we ons eten niet alleen buiten kunnen opeten. We willen het ook in de tuin kunnen bereiden.


 • Overkappingen en tuinverlichting.
 • Buiten eten én buiten koken.
 • Binnen en buiten met elkaar verbinden.

Tijdloos design

Meegaan met trendy producten (trends van het moment) is niet bepaald tijdloos. Wij adviseren uitsluitend producten waar we van weten hoe ze er over een aantal jaren uitzien en zodat er veel bewust kan worden gekozen.

Moderne tuinen gaan veel verder. Ons team van tuinontwerpers en hoveniers dringen door tot de kern. De kwaliteit van onze ontwerpen is zo goed als de motivatie die we geven bij de presentatie van jullie persoonlijke tuinplannen. Het is niet alleen belangrijk wat we jullie presenteren maar nog veel belangrijker waarom we deze keuzes hebben gemaakt. 

Budget verantwoord

Mooie tuinplannen maken is 1. Maar om ze daadwerkelijk uit te voeren is niet alleen afhankelijk van planning. Het beschikbare budget is allesbepalend voor de haalbaarheid en het eindresultaat.

Wij zijn hierin 100% transparant en ons ultieme doel is om het maximaal haalbare te ontwerpen wat ook daadwerkelijk tot uitvoer kan worden gebracht.

Moderne tuinen zijn voor iedereen persoonlijk. Het is afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren en een haalbaar budget. In de ontwerpfase besteden wij hier veel aandacht aan waardoor we altijd maatwerk kunnen leveren.

Wat we bedenken en presenteren aan onze klanten is belangrijk.

Maar wij gaan een stap verder en vinden het veel belangrijker om onze keuzes te presenteren aan de hand van de waarom vraag.

Bij iedere keuze in het tuinontwerp kunnen we jullie uitleggen waarom we deze keuze hebben gemaakt. Dat maakt ons concept onderscheidend en uniek.


Dat zijn de moderne, onderhoudsvriendelijke tuinen van Mecklenfeld.

Moderne tuinen boven de grond

 • Architectonisch lijnenspel en eenheid met woning en interieur
 • Duurzame materialen en een tijdloos design
 • Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden
 • Gezonder verhouding tussen verhardingen en groen
 • Praktische en sfeervolle ruimtes voor ontspanning, opslag en spelen
 • Ruimtelijk vormgegeven en beeldbepalende zichtlijnen
 • Voldoende privacy door het gebruik van slimme en stijlvolle oplossingen

Moderne tuinen onder de grond

 • Optimale fundering voor voor verhardingen om verzakkingen te voorkomen
 • Aandacht voor waterdoorlaatbaarheid om wateroverlast te voorkomen
 • Gezonde bemesting op organische basis voor optimale groei
 • Waterdichte verbindingen om ondergrondse houtrot te voorkomen
 • Kabels en leidingen op de juiste plek waardoor de tuin nooit 2x op de schop hoeft


Dit zeggen klanten over ons:

Fam. van't Slot

WE ZIJN UITERST TEVREDEN!

Mecklenfeld tuinen heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken.

Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën.

Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.

Fam. Klarenbeek

EEN VERFRISSEND NIEUW PLAN.

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen.

Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Kubsch

AANBEVOLEN BIJ 3 KENNISSEN!

We hebben 4 jaar geleden onze volledige tuin inclusief overkapping laten aanleggen. Dit jaar hebben we de wanden van de overkapping ook volledig laten betimmeren. Het resultaat mag er wederom zijn en we zijn erg tevreden.

Door het nette werk zijn er in onze kennissenkring nog 3 nieuwe tuinen aangelegd.

Rondleiding door onze moderne tuinen

Samenwerken?

Concrete tuinplannen en zou je daar onze hulp bij kunnen gebruiken? De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend om te kijken of er een klik is. De basis voor een mooi eindresultaat begint altijd bij wederzijds vertrouwen.

Tijdens het gesprek willen we je inspireren met onze creatieve ideeen en geven we je inzichten om veelgemaakte fouten te voorkomen waardoor je achteraf geen spijt krijgt van je gemaakte keuzes of onnodig geld gaat uitgeven aan zaken die je veel beter anders op had kunnen lossen.

Op basis van deze kennismaking kun je bepalen of je met ons wil gaan samenwerken. Zullen we een afspraak maken?

Kom in contact met 1 van onze tuinadviseurs om jullie tuinplannen te bespreken. We kunnen bij jullie langskomen maar jullie zijn ook van harte welkom om onze modeltuin te komen bekijken.

Benieuwd naar onze werkwijze? 

WERKEN JULLIE LANDELIJK?

Ons bedrijf is werkzaam vanuit Hardenberg en een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komen jullie bijvoorbeeld uit de omgeving Groningen, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Enschede dan valt dit in ons werkgebied. Voor aanvragen elders in het land ben je bij ons ook aan het juiste adres. Dan zullen we allereerst digitaal adviseren om vervolgens te kijken of we jullie in contact kunnen brengen met een gerenomeerde partner van Mecklenfeld tuinen.

WAT KUNNEN WE VERWACHTEN VAN DE AFSPRAAK?

Het doel van een tuinadvies gesprek is om jullie inzichten te geven. Wij hebben een visie en filosofie als het gaat om het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Iedere situatie is uniek en we zullen daarom altijd met een advies opmaat komen. Natuurlijk worden er ook ideeen besproken maar het is niet de bedoeling om ter plekke een ontwerp te gaan maken. Dat is een proces wat niet binnen een klein uurtje is afgrond. Tijdens het gesprek bekijken we of er van beide kanten het vertrouwen is en zullen we de mogelijkheden bespreken om samen te gaan werken.

WE HEBBEN AL EEN ONTWERP, IS DAT ERG?

Tuurlijk niet! We kijken graag met jullie mee en geven onze eerlijke mening over de plannen die er al liggen. Het is nog altijd zo dat 2 mensen meer weten dan 1.

HEBBEN JULLIE OOK EEN SHOWTUIN?

Jazeker! In Kloosterhaar (onder de rook van Hardenberg) hebben we een moderne tuin waar jullie op afspraak langs kunnen komen voor een kop koffie/ thee en inspiratie. Het adviesgesprek kan ook prima in de showtuin plaatsvinden.

WAT ZIJN DAN DE VERVOLGSTAPPEN?

Als jullie enthousiast en overtuigd zijn van onze werkwijze dan gaan we in eerste instantie in overleg over het ontwerpen van een nieuw plan voor de tuin. In die fase stellen we als doel om een plan te ontwikkelen wat voldoet aan jullie wensen en haalbaar is binnen het budget.

WAT KOST EEN TUIN?

Dat is een vraag die we altijd krijgen. Zoals je waarschijnlijk begrijpt is dat afhankelijk van jullie wensen en de situatie. Wij hebben een eigen stijl (moderne tuinen) waarin we ter plekke tijdens het adviesgesprek richtlijnen kunnen geven van de te verwachten investering. Op deze manier kiezen jullie veel bewuster voor het uitwerken van een tuinplan en voorkomen we dat achteraf het plan in de papierbak terechtkomt. Voorkomen is veel beter dan genezen!

Zullen we die afspraak dan maar gaan maken? :)

Plaats een vrijblijvende afspraak!