tuin met grote bosjes

Maak kennis met mijn ontwerpstudio en hoveniersbedrijf 

''Onze opdrachtgevers kiezen massaal voor een onderhoudsvriendelijke tuin...''

12+ jaar

Toonaangevende ervaring

1000+

Tevreden opdrachtgevers

15

Ervaren vakmannen

100.000+

E-book downloads

Persoonlijk advies voor je nieuwe tuin nodig?

Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.

Op deze pagina wil ik je van harte welkom heten en kennis laten maken met mijn bedrijf. Kijk gerust rond en plaats een vrijblijvende aanvraag als je met ons in contact wilt komen om de mogelijkheden te bespreken.

Dit zeggen klanten:

Peter Mecklenfeld en zijn team hebben voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.
Fam. van't Slot

Wij zijn in contact gekomen met Peter Mecklenfeld voor een ontwerp en de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.
Fam. Klarenbeek

Hierin blinken we uit:

zwembed met overhangende houten balken

Tuinontwerp

Een realistische weergave van jullie tuinplannen in 2D, 3D en levensechte videoanimaties. Onze ontwerpers weten telkens weer te verrassen en maken van ieder project een fantastisch idee.
tuin laten beplanten Dalfsen

Tuinaanleg

Een compleet team met 15 vakmensen onder een dak om een volledig nieuwe tuin aan te leggen of om de bestaande tuin te renoveren op hoog niveau en ambachtelijke wijze.
terrasoverkapping met meubelen

Overkapping

Wij hebben onze eigen stijl bijgebouwen met o.a. overkappingen en tuinschuren. Volledig opmaat en in eigen beheer ontworpen en geproduceerd.

Herkenbaar aan een specifieke stijl en een duidelijke visie

Functioneel

Functionele tuinen met een hoge belevingswaarde.

Architectonisch

Met aandacht voor optimaal gebruiksgemak.

Onderhoudsvriendelijk

Slimme oplossingen voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Harmonie

Harmonie tussen het gebruik van materialen en groen.

Ruimtelijk

Ruimtelijk vormgegeven en sfeervol ingericht.

Jaarrond

Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden

Privacy

Voldoende privacy door het gebruik van stijlvolle oplossingen.

Degelijk

Degelijke tuinen met aandacht voor details.

Tijdloos

Geen poespas en trendy spullen maar focus op een tijdloos design.

Onze opdrachtgevers hebben 1 ding gemeen:

Ze willen allemaal een tuin met zo min mogelijk onderhoud en waarbij ze hun buitenruimte optimaal kunnen benutten. Wij verbinden de leefomgeving van binnen met buiten. De tuin wordt een verlengstuk van de woning en wordt omgetoverd tot een bijzondere plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en volledig kunt ontspannen in een prachtige groene omgeving. 

Klanten komen bij ons voor een echte Mecklenfeld tuin. Wij verzorgen een totaaloplossing van ontwerp tot aan de aanleg en het bouwen van maatwerk overkapping, opslag of buitenverblijf. 

De stijl van het tuinontwerp moet passen bij de levensstijl, smaak en de stijl van je woning en de inrichting daarvan. Op basis van deze thema’s helpen onze ontwerpers om een juiste keuze te maken en de wensen optimaal af te stemmen. 

Een Mecklenfeld tuin is uniek, persoonlijk en vooral heel erg goed doordacht en voldoet aan deze eigenschappen:

Gratis adviesgesprek

Onder het genot van een kop koffie inventariseren we de bestaande situatie en bespreken we jullie wensen. Vervolgens laten we graag zien op welke manier wij hieraan kunnen bijdragen en wat eventuele vervolgstappen zijn.


Een adviesgesprek is volledig gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Ik geef je graag advies en nieuwe inzichten om tot goede ideeën te komen voor je nieuwe tuinplan. Dit kan zijn voor een compleet nieuwe tuin maar ook voor het renoveren van je bestaande tuin.

Mecklenfeld tuinen Lemelerveld

Ontwerpstudio en hoveniersbedrijf

Vilstersestraat 1A

8152 AA, Lemelerveld


0572 37 22 96

info@mecklenfeldtuinen.nl

Mecklenfeld tuinen Kloosterhaar

Ontwerpstudio en hoveniersbedrijf

Balderhaarweg 8A

7694 TH, Kloosterhaar


0523 82 02 30

info@mecklenfeldtuinen.nl

Kenmerken en eigenschappen

Functionele tuinen met een hoge belevingswaarde (dag en nacht)

Keuzes worden gemaakt aan de hand van wensen van onze opdrachtgever. Wij vertalen dit functionele ontwerpen met een hoge belevingswaarde. Overdag door gebruik van mooie materialen en sfeervolle beplanting. In de nachtelijke uren passen we verlichting toe voor sfeer, veiligheid en lichten we praktische looproute uit.

Architectonische ontwerpen met aandacht voor optimaal gebruiksgemak

In de vormgeving van onze ontwerpen maken we gebruik van architectonische lijnen die we vanuit gebouwen op de kavel doorzetten in de tuin. Het lijnenspel kan worden aangevuld met zowel strakke als organische vormen. Hierin maken wij geen onderscheid en kijken we altijd naar de situatie, wensen en de best passende oplossing per project.

Slimme oplossingen voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Een groene tuin onderhoudsvriendelijk inrichten is mogelijk door het toepassen van slimme oplossingen en technieken die we hebben ontwikkeld. Enerzijds doen we dit door het slim inrichten van borders en anderzijds passen we geautomatiseerde technieken toe die het gebruiksgemak vergroten en de onderhoudsintensiteit terugbrengen tot het minimum.

Harmonie tussen het gebruik van materialen en groen

Wij besteden veel aandacht aan de balans tussen materialen en groen met gazon en/ of beplanting in verschillende toepassingen. Het gaat er niet om dat de duurste materialen worden uitgezocht. Integendeel zelfs. De harmonie met de juiste keuze voor planten maken het geheel en geven de meest fraaie uitstraling.

Ruimtelijk vormgegeven en sfeervol ingericht

Het is een valkuil om zoveel mogelijk mooie dingen toe te passen in de tuin. De kwaliteit van een goed ontwerp valt en staat met de kunst van het weglaten. Door in de ontwerpfase slimme keuzes te maken en prioriteit te geven aan de belangrijkste zaken blijft het ontwerp ruimtelijk en sfeervol.

Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden

Bij de keuze voor beplantingen houden we naast hoogte en diversiteit met name rekening met een jaarrond sfeervolle samenstelling van unieke soorten. Daarnaast ontwerpen we de basis van wintergroene soorten en passen we soorten toe die in combinatie of juist afwisselend van elkaar bloeien.

Voldoende privacy door het gebruik van slimme en stijlvolle oplossingen

In veel tuinen is het belangrijk om privacy te creëren tussen zichtlijnen met huizen van aangrenzende huizen of gebouwen. Met slimme oplossingen kunnen we dit oplossen zonder dat het ten koste gaat van de uitstraling, sfeer en het design. 

Slimme oplossingen voor klimaatverandering

Regenval in toenemende mate en langdurig warme periodes vragen om extra aandacht voor de tuin. Wij besteden hier aandacht aan door het toepassen van slimme oplossingen om de kwaliteit en gezondheid van de tuin te kunnen waarborgen.

Degelijke tuinen met aandacht voor details

Het aanleggen van een tuin is een complexe ingreep. Iedere situatie vraagt om een specifieke benadering en daarbij gelden regels om materialen en beplantingen op een vakkundige manier te verwerken. Hierdoor kunnen we een lange levensduur en kwaliteit op lange termijn garanderen. 

Geen poespas en trendy spullen maar focus op een tijdloos design

Een Mecklenfeld tuin wordt ontworpen aan de hand van onze filosofie voor een tijdloos design. Inrichting en styling gaat met passende meubels en stijlvolle decoratie die zich met de seizoenen kunnen meebewegen.

Bekijk ons volledige portfolio en laat je inspireren

Laat je inspireren door onze ontwerpen en gerealiseerde tuinen. Een selectie van ons portfolio vind je op deze pagina met enkele projecten die zijn uitgelicht.