Tuinontwerp met overkapping in Utrecht

Voor onze opdrachtgevers in Zijderveld (onder de rook van Utrecht) hebben we een tuinontwerp gemaakt met uitzicht op de weilanden. Een ruimtelijke en semi overdekte (schaduwdoek) zitplek voor eetgelegenheden met een verbinding naar het bijgebouw om te loungen en waar de buitenkeuken droog kan worden opgesteld.

Het groene geraamte van wintergroene wolkenhagen met meerstam bomen die de zichtlijn naar het weiland versterken in combinatie met vakbeplanting van siergrassen en vaste planten maken het geheel compleet.

Materialen:

  • Schellevis oudhollandse tegels 100x100x5 cm grijs
  • Schellevis oudhollandse traptreden 100x40x20 cm grijs
  • Schellevis oudhollandse stapelelementen 75x15x15 cm grijs
  • Varistone LM Aqua voegmortel zilvergrijs
  • Douglas vlondervloer van geschaafde dekdelen 
  • Maatwerk overkapping volgens onze eigen stijl

Beplantingen:

  • Maatwerk beplantingsplan volgens de plantenwijzer filosofie in frisse stijl. Een combinatie van wintergroene wolkenhagen, meerstam bomen met onderhoudsvriendelijke vakbeplanting.

Verlichting:

  • Suslight verlichting op basis van laagspanning 

Tuinontwerp in Utrecht (met overkapping)Over de schrijver
Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn maar moet ten minste 15 tot 20 jaar meegaan. En misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld op basis van specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.

Specialiteiten van Mecklenfeld tuinen

Alle specialiteiten

Bekijk ons volledige aanbod diensten en specialiteiten en verdiep je in onze werkwijze, visie en filosofie om erachter te komen of wij de juiste partij zijn.

Tuinontwerp

Een realistische weergave van jullie tuinplannen in 2D, 3D en levensechte videoanimaties. Onze ontwerpers weten telkens weer te verrassen en maken van ieder project een fantastisch idee.