Hovenier in Zwolle

Mecklenfeld tuinen (voorheen Tuin Ton Alferink) is als sinds medio jaren ’80 actief in de regio Zwolle als het gaat om tuinontwerp, tuinaanleg, renovatie en tuinonderhoud.

Diverse collega’s zijn al ruim 10 jaar werkzaam bij het bedrijf en er is zelfs een hovenier die al vanaf het eerste uur werkzaam is bij het hoveniersbedrijf. De mannen kennen de omgeving als geen ander en weten dan ook precies welke zaken er belangrijk zijn.

Hovenier in Zwolle

In Zwolle hebben we rekening te houden met diverse grondsoorten variërend van zandgrond tot aan redelijk zware kleigrond in bijvoorbeeld de wijk Marslanden en Stadshagen. Daarnaast hebben we regelmatig te maken gehad met plekken waar het hemelwater moeilijk wegzakt in de bodem. Hier hebben we preventieve oplossingen voor aangelegd om de kwaliteit van de tuin te kunnen garanderen.

Hovenier in Zwolle voor tuinontwerp, tuinrenovatie en tuinaanleg

Zoek je naar een vakbekwaam hoveniersbedrijf uit de regio? We vertellen je graag over onze werkwijze:

 • Kennismaking
 • Tuinontwerp
 • Begroting
 • Tuinaanleg
 • Service en onderhoud

In grote lijnen kunnen we het proces voor een nieuwe tuin of de renovatie van een bestaande tuin uitleggen in 5 stappen:

Kennismaking

Wij vinden het belangrijk om eerst kennis te maken en de plannen te bespreken. Als je een aanvraag bij ons plaatst (wat overigens geheel vrijblijvend is) dan nemen we telefonisch contact met je op om de plannen te bespreken. Op basis van het gesprek kunnen wij alvast adviezen geven en kunnen we je aangeven wat een logische vervolgstap kan zijn om de plannen verder uit te werken. In de meeste gevallen kunnen we direct al een indicatie van de te verwachten investering afgeven zodat je weet waar je aan moet denken.

Zodra het gevoel wederzijds goed is plannen we een afspraak om de bestaande tuin en tuinplannen te inventariseren. De vervolgstap is het uitwerken van een ontwerp.

Tuinontwerp

Vervolgens gaat onze ontwerper aan de slag om de plannen uit te werken in een tuinontwerp. In de meest uitgebreide variant kunnen we het ontwerp in 3D uitwerken en tot in detail laten zien hoe de toekomstige droomtuin eruit kan komen te zien. Op deze manier ontstaat er een levensecht beeld van het eindresultaat waardoor keuzes veel beter en bewuster kunnen worden gemaakt.

Aan de hand van onze methode en visie weten wij klanten keer op keer te verrassen met mooie ontwerpen.

Begroting

In Nederland zijn we het niet gewend om transparant te praten over geld. Onze ervaring leert dat we dit beter wel kunnen doen want hiermee kunnen we achteraf teleurstelling voorkomen. Door vooraf te weten waar je aan toe bent kunnen keuzes veel bewuster worden gemaakt en kan er een plan worden ontwikkeld wat voldoet aan tuinwensen en wat past binnen het budget. Wel zo belangrijk. Met een klein beetje voorwerk kunnen wij al in een vroeg stadium aangeven wat de mogelijke investering in het nieuwe plan kan gaan zijn. Op deze manier kunnen we tijdig schakelen mocht dit nodig zijn om uiteindelijk het maximaal haalbare te kunnen realiseren.

Tuinaanleg

Zodra het ontwerp is afgerond en de begroting is uitgewerkt in een offerte gaan we aan de slag met de praktische zaken. De tuin wordt ontleed en voorbereid voor de aanleg. Voor het aanleggen van tuinen beschikken wij over een eigen machinepark en hebben we vakbekwaam hoveniers die ieder op hun beurt gespecialiseerd zijn op diverse vakgebieden zoals o.a.:

 • Grondwerk en funderingen
 • Straatwerk
 • Vlonders, overkappingen en veranda’s
 • Bodemverbetering en -bemestingen
 • Hemelwaterafvoerplannen
 • Beplantingen
 • Gazons
 • Vijvers
 • Zwemvijvers en zwembadtechniek
 • Tuinverlichting
 • Beregeningsinstallatie
 • Robot maaisystemen
 • Etc.

Mecklenfeld tuinen werkt al jaren in Zwolle en omgeving waar we tientallen tuinen als referentie hebben. Van kleine stadstuinen tot aan grotere tuinen in diverse stijlen van strak en modern tot aan natuurlijk en weelderig.

Service en onderhoud

Nadat we de tuin hebben opgeleverd geven we geven we graag advies over de beste manier om de tuin te begeleiden naar een volwassen eindresultaat. In ons A klasse voorstel zijn plantvakken al binnen één jaar tussen de 70-90% volwassen. Dit komt omdat wij veel aandacht besteden aan bodemverbetering, bemestingen en grondstructuur. Op deze manier creëren we een optimale situatie waarin planten zich goed kunnen ontwikkelen.

Je kunt ervoor kiezen om het onderhoud zelf uit te voeren maar bij Mecklenfeld tuinen kunnen we dit ook verzorgen.

Tuinonderhoud in Zwolle

Bij Mecklenfeld tuinen werken vakbekwame hoveniers met jarenlange ervaring in het onderhouden van tuinen. Denk hierbij aan vakkundig snoeiwerk, gazononderhoud en kennis van grondsoorten waarbij de juiste bemestingen kunnen worden toegepast.

Tuinonderhoud kunnen we aanbieden in twee varianten:

 • Seizoensonderhoud
 • Regulier onderhoud

Seizoensonderhoud

Wij plannen de belangrijkste momenten in voor tuinonderhoud en komen in deze periodes langs voor vakkundig tuinonderhoud en het toepassen van bemestingen e.d. In overleg kunnen wij ook het onkruid en opruimwerkzaamheden inplannen maar dit kun je ook zelf doen.

Regulier onderhoud

Werk je liever niet volgens een vast schema? Je kunt ons ook altijd benaderen voor reguliere klussen die eenmalig of zonder vaste frequentie voorkomen. Zodra je belt met onze planning kunnen ze aangeven op welke termijn we dit kunnen uitvoeren en tegen welke prijs.


Reactie plaatsen

Persoonlijk advies voor je nieuwe tuin nodig?

Maak kennis met mijn ontwerpstudio en hoveniersbedrijf 

Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.