tuin met overkapping en halfverharding

Tuinontwerp in Zwolle

Heb je ooit gedroomd van een prachtige tuin vol met groene beplanting, een mooi aangelegd terras en een heerlijk zwembad? Als je in Zwolle woont, is dit nu mogelijk dankzij Mecklenfeld tuinen, tuinontwerpers en hoveniers van eigentijdse tuinen. Onze tuinontwerpers helpen je graag bij het realiseren van jouw tuinontwerp in Zwolle. Of je nu een kleine stadstuin of een grote buitenplaats hebt, we zorgen ervoor dat jouw tuin een echte oase wordt.


Tuinontwerp in Zwolle

Bij Mecklenfeld tuinen staan we bekend om onze kwaliteit en ervaring in tuinontwerp. Onze tuinontwerpers hebben jarenlange ervaring en kennen de nieuwste tuintrends en technieken. We werken samen met jou om jouw droomtuin tot leven te brengen, en zorgen ervoor dat jouw tuinontwerp in Zwolle op een efficiënte manier wordt gerealiseerd.


Onze tuinontwerpers nemen de tijd om jouw wensen en behoeften te begrijpen, zodat we samen jouw droomtuin kunnen realiseren. We werken samen met jou om jouw tuinontwerp in Zwolle tot leven te brengen, en zorgen ervoor dat het een plek is waar je graag verblijft.

Of je nu op zoek bent naar een tuinontwerp voor jouw nieuwe woning of jouw huidige tuin een opfrisbeurt nodig heeft, bij ons ben je zeker aan het juiste adres. 


Wij helpen je graag bij het realiseren van jouw tuinontwerp in Zwolle. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met één van onze tuinontwerpers. Samen maken we van jouw tuin een echte oase!


Tuin ontwerpen in Zwolle: relevante projecten

We zijn bij Mecklenfeld tuinen trots om te kunnen melden dat we al enkele prachtige tuinontwerp projecten in Zwolle hebben gerealiseerd. Onze missie is om samen met onze klanten unieke tuinen te creëren die perfect aansluiten bij hun wensen en levensstijl. Wij geloven dat een mooie tuin een verlengstuk is van het huis en daarom is het belangrijk om een tuinontwerp te hebben dat zowel mooi als praktisch is.


Een van onze recente projecten in Zwolle was een tuinontwerp met een zwembad. Onze klant wilde een tuin waar hij kon ontspannen en tegelijkertijd kon genieten van het zwemmen. Samen met de klant hebben we een prachtig ontwerp gemaakt met een groot zwembad, een lounge terras en diverse zitjes. Het resultaat was een tuin die precies aansloot bij de wensen van onze klant en die ook nog eens prachtig was om te zien.


Een ander tuinontwerp project in Zwolle was voor een gezin met kinderen. Het gezin wilde een tuin waar de kinderen konden spelen en waar de ouders konden ontspannen. Samen hebben we een tuinontwerp gemaakt met diverse speeltoestellen, een trampoline en een mooie loungehoek. Het resultaat was een tuin die perfect aansloot bij de wensen van het gezin en die hen jarenlang plezier zal bieden.


Wij zijn er trots op om te kunnen zeggen dat we in Zwolle al vele tuinen mogen ontwerpen en realiseren voor onze klanten. Of je nu op zoek bent naar een kleine stadstuin of een groots en indrukwekkend tuinontwerp, Mecklenfeld tuinen heeft de kennis en ervaring om aan al jouw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over onze tuinontwerp projecten in Zwolle en wat we voor jou/ jullie kunnen betekenen.


Tuinontwerp in 2D

Hoe zorg je ervoor dat ideeën op papier komen te staan? Een 2D tuinontwerp is daarvoor de perfecte oplossing.


Met een 2D tuinontwerp krijg je een top-down weergave van hoe je tuin eruit zal zien. Hierdoor kun je precies zien hoe je tuin eruit zal komen te zien en of je nog aanpassingen wilt maken. Een 2D tuinontwerp is makkelijk te begrijpen en geeft je een goed beeld van de verhoudingen en afmetingen van je tuin.


Er zijn verschillende manieren om een 2D tuinontwerp te maken. Sommige tuinontwerpers gebruiken software om het ontwerp te maken, terwijl anderen het op papier tekenen. Het is belangrijk om te kiezen voor een tuinontwerper die ervaring heeft met het maken van 2D tuinontwerpen en die begrijpt hoe belangrijk het is om een duidelijk beeld te creëren van hoe de tuin eruit zal zien.


Een 2D tuinontwerp is niet alleen handig voor jou, maar ook voor de tuinontwerper. Het geeft hen een duidelijk beeld van wat je wilt en maakt het makkelijker om veranderingen aan te brengen voordat de tuin daadwerkelijk wordt aangelegd.


Dus als je op zoek bent naar een tuinontwerp, overweeg dan een 2D tuinontwerp. Het geeft je een beter beeld van hoe je tuin eruit zal komen te zien en maakt het makkelijker om veranderingen aan te brengen voordat het te laat is.


3D tuinontwerp

Een 3D-tuinontwerp biedt een realistische en meeslepende visualisatie van de toekomstige tuin, waardoor het makkelijker is om de uitstraling en functionaliteit te begrijpen en eventuele veranderingen aan te brengen voordat de tuin wordt gebouwd. Het grote voordeel van een 3D-tuinontwerp ten opzichte van een 2D-ontwerp is dat het een meer driedimensionale weergave biedt en daardoor beter de uitstraling, de verhoudingen en de functionaliteit laat zien. Hierdoor is het makkelijker om te beoordelen of het ontwerp aan de verwachtingen voldoet en of er veranderingen nodig zijn voordat de tuin wordt gebouwd. Dit bespaart tijd en geld en zorgt voor een betere realisatie van de droomtuin.


Hieronder zijn enkele van de voordelen opgesomd:

 1. Beleving: Een 3D tuinontwerp geeft een veel beter beeld van hoe de tuin eruit zal zien. Je kunt zich een veel beter voorstelling maken van de afmetingen, de hoogte van beplanting en hoe elementen in de tuin samenwerken.
 2. Visuele Verbeelding: In een 3D tuinontwerp kunt je de tuin van verschillende hoeken bekijken, wat een veel beter idee geeft van hoe de tuin eruit zal zien wanneer hij af is.
 3. Gemakkelijker communiceren: Het is gemakkelijker om ideeën en wensen over te brengen aan de tuinarchitect met behulp van een 3D tuinontwerp. Dit zorgt voor minder misverstanden en een snellere realisatie van het tuinontwerp.
 4. Beter budgetbeheer: Een 3D tuinontwerp geeft een veel beter beeld van de kosten voor uw tuinontwerp. Dit maakt het gemakkelijker om het budget te beheren en eventuele veranderingen door te voeren voordat de bouw begint.
 5. Meer realistische verwachtingen: Met een 3D tuinontwerp kun je realistische verwachtingen hebben over hoe de tuin eruit zal zien en hoe hij zich zal ontwikkelen.

Kortom, er zijn veel voordelen aan het gebruiken van een 3D tuinontwerp. Het geeft je een veel beter beeld van hoe de tuin eruit zal zien en maakt het gemakkelijker om uw wensen en ideeën over te brengen aan de tuinontwerper. 


Tuinontwerpen in Zwolle extra tips


Bepaal je wensen en behoeften

Elk succesvol tuinontwerp begint met een heldere visie. Wat zijn je behoeften en wensen voor je tuin? Wil je een speelruimte voor de kinderen, een ontspanningsplek, een moestuin, of misschien een combinatie hiervan? Het vastleggen van je ideeën is de eerste stap in het ontwerpproces.


Kies de juiste stijl

De stijl van je tuin moet passen bij de architectuur van je huis en je persoonlijke smaak. Of je nu kiest voor een moderne, traditionele, cottage-stijl, of een ecologische tuin, er zijn tal van mogelijkheden voor een goed tuinontwerp.


Denk aan de ‘Zwolse klimaat- en bodemomstandigheden’

Het Zwolse klimaat en de bodemomstandigheden spelen een grote rol in het succes van je tuin. Werk samen met een lokale tuinontwerper om planten te kiezen die goed zullen gedijen in de lokale omstandigheden en een beplantingsplan te maken dat zorgt voor bloeiende planten gedurende het hele jaar.


Creëer verschillende zones

Een goed ontworpen tuin maakt gebruik van verschillende zones voor verschillende activiteiten. Dit kan variëren van een eetgedeelte, een loungehoek, tot speelruimtes voor kinderen. Denk na over hoe je de ruimte wilt gebruiken en plan dienovereenkomstig.


Houd rekening met onderhoud

Bedenk hoeveel tijd en moeite je wilt besteden aan het onderhouden van je tuin. Als je een drukke levensstijl hebt, kan een onderhoudsvriendelijke tuin met veel vaste planten en struiken een goede optie zijn. Een goed beplantingsplan kan immers een stuk onderhoudsvriendelijker zijn dan een tuin vol met materialen.


Tuinontwerp Checklist (handig om alvast door te nemen):

Als je op zoek bent naar een nieuw tuinontwerp, dan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Hieronder vind je 10 zaken om op te letten bij het maken van een tuinontwerp:

 1. Doel en functie van de tuin: Bedenk waarvoor je de tuin wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor ontspanning, gasten ontvangen of kinderen spelen.
 2. Budget: Bedenk hoeveel geld je wilt uitgeven aan het tuinontwerp en houd hier rekening mee bij het maken van keuzes.
 3. Beschikbare ruimte: Meet de beschikbare ruimte op en bedenk wat er allemaal in de tuin moet kunnen.
 4. Oriëntatie: Let op de oriëntatie van de tuin, welke delen van de dag krijgt de tuin zon en welke delen schaduw.
 5. Bestaande beplanting: Bedenk wat je wilt doen met de bestaande beplanting en hoe je deze kunt integreren in het nieuwe tuinontwerp.
 6. Waterbeheer: Bedenk of je een regenwater-opvangsysteem wilt en hoe je dit wilt integreren in het tuinontwerp.
 7. Verlichting: Bedenk welke verlichting je wilt toepassen in de tuin en hoe je dit wilt integreren in het tuinontwerp.
 8. Onderhoud: Houd rekening met het onderhoud van de tuin en kies materialen en beplanting die weinig onderhoud vergen (als je tenminste kiest voor een onderhoudsvriendelijke tuin).
 9. Privacy: Bedenk hoe je de privacy in de tuin wilt waarborgen en hoe je dit wilt integreren in het tuinontwerp.
 10. Persoonlijke stijl: Maak keuzes die bij jouw persoonlijke stijl en smaak passen, zodat je een tuin creëert waar je je prettig bij voelt.

Door rekening te houden met deze 10 zaken, kun je een tuinontwerp maken dat aansluit bij je wensen en eisen en een plek creëren waar je je fijn voelt.


Meer inspiratie?


Bekijk onze ontwerpen en projecten in het uitgebreide portfolio.

Reactie plaatsen

Persoonlijk advies voor je nieuwe tuin nodig?

Maak kennis met mijn ontwerpstudio en hoveniersbedrijf 

Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.