Mecklenfeld tuinen tuinontwerp

Tuinarchitect Zwolle

Ben je op zoek naar iemand die je droomtuin in Zwolle kan ontwerpen? Dan ben je bij Mecklenfeld tuinen aan het juiste adres! Wij zijn een gespecialiseerd ontwerpbureau in 2D en 3D in de tuinbranche en hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van tuinen in en om Zwolle.

Tuinarchitect in Zwolle

Onze tuinarchitecten luisteren goed naar jouw wensen en nemen de tijd om je tuin te analyseren. Ze kijken naar de lichtinval, windrichting en bodemstructuur en zorgen ervoor dat je tuin zowel praktisch als mooi is. Samen met jou maken ze keuzes voor beplanting, harde materialen, verlichting en water en zorgen ze voor een tuin die bij jouw stijl en persoonlijkheid past.


Bij Mecklenfeld tuinen werken we alleen met de allerbeste materialen en producten en zorgen we ervoor dat je tuin altijd op tijd en binnen budget wordt gebouwd. Onze tuinarchitecten hebben een echte passie voor tuinen en streven altijd naar perfectie.


Wil je meer weten over onze tuinontwerpprojecten in Zwolle en hoe wij je kunnen helpen met je droomtuin? Neem gerust contact met ons op! We staan altijd klaar om je verder te helpen en beantwoorden graag al je vragen.

tuin met tuinset en tuinbank


Tuinarchitect en tuinontwerper, wat is het verschil?

Het verschil tussen een tuinarchitect en een tuinontwerper is grotendeels een kwestie van opleiding, ervaring en specialisatie.


Een tuinarchitect is meestal een professionele opleiding gevolgd en heeft een opleiding in landschapsarchitectuur of tuinontwerp afgerond. Hierdoor hebben ze een bredere kennis van landschapsontwerp en plantenkunde/ plantenkennis en zijn ze in staat om complexe tuinontwerpen te creëren. Tuinarchitecten werken vaak aan grote, uitgebreide projecten en zijn verantwoordelijk voor het beheren en coördineren van het gehele project, van het ontwerp tot de uitvoering.


Een tuinontwerper is meestal iemand met minder opleiding en ervaring in de tuinontwerp-industrie. Ze richten zich voornamelijk op het creëren van tuinontwerpen en het uitvoeren van kleinere projecten. Tuinontwerpers werken vaak samen met tuinarchitecten of tuinbouwbedrijven en zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van specifieke taken binnen het project.


In feite komt het erop neer dat tuinarchitecten een bredere kennis en ervaring hebben en meestal verantwoordelijk zijn voor het gehele project, terwijl tuinontwerpers zich meer richten op specifieke aspecten van het ontwerp en de uitvoering.


Uiteindelijk is het allerbelangrijkste van alles dat er een klik is. Wij hebben onze kennis, ervaring en creativiteit gebundeld in een specifieke visie en werkwijze. We komen graag met je in gesprek om te kijken of die klik wederzijds is en bespreken graag wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Laat je inspireren door onze projecten en ontdek onze visie + werkwijze op de website.

Reactie plaatsen

Persoonlijk advies voor je nieuwe tuin nodig?

Maak kennis met mijn ontwerpstudio en hoveniersbedrijf 

Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.