Hovenier in Apeldoorn

Zoek je naar een hovenier in de omgeving Apeldoorn? Op deze pagina wil ik je graag wat meer vertellen over mijn tuin ontwerpstudio en Hoveniersbedrijf. Wij zijn namelijk al sinds 2009 werkzaam in de regio Apeldoorn. Eigenlijk al langer want voordat ik de vestiging in Lemelerveld heb overgenomen in 2018 is het voormalige bedrijf Tuin Ton Alferink al sinds medio jaren ’80 actief in de regio van Apeldoorn. Kortom, ervaring genoeg!

Onze diensten bestaan o.a. uit:

 • Tuinonderhoud
 • Tuinontwerp
 • Tuinaanleg
 • Tuinrenovatie

Tuinonderhoud in Apeldoorn

Onze vakbekwaam hoveniers zijn werkzaam in de regio Apeldoorn voor vakkundig snoeiwerk, uitgebalanceerde bemesting plannen en verwante werkzaamheden in de tuin. Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden neem dan contact op met het bedrijf en laat je persoonlijk informeren over de mogelijkheden en tarieven.

Heb je plannen om de tuin opnieuw te laten ontwerpen en/of aan te leggen? Dan vertel ik je graag wat meer over onze ontwerpstudio. Wij zijn namelijk van mening dat er eerst een goed plan moet worden uitgewerkt voor we starten met de aanleg. Voor kleine renovatie kan het uiteraard heel eenvoudig maar als je van plan bent om je bestaande tuin te renoveren of als het om een nieuwe tuin gaat bij een nieuwbouwwoning in Apeldoorn en omgeving dan is het verstandig om de tijd te nemen voor het voorbereidende traject.

Mecklenfeld tuinen - Hoveniersbedrijf voor Apeldoorn + omgeving

In de afgelopen jaren ben ik in gesprek gegaan met diverse ontwerpers om te kijken of we qua visie en werkwijze met elkaar zouden kunnen samenwerken. Ik ben namelijk van mening dat het ontwerpen van een tuin vraagt om hele andere expertises dan bij het aanleggen van een tuin. Juist de combinatie van creativiteit en technische vakkennis maakt ons concept degelijk. De binnen- en buitendienst werken inmiddels al jaren met elkaar samen waardoor we precies van elkaar weten hoe ontwerpen in de praktijk moeten worden gebracht.

Tuinaanleg door een hovenier in Apeldoorn

Op het moment dat we starten met de aanleg van de tuin hebben we achter de schermen alles al voorbereid en zijn de hoveniers op de hoogte van het ontwerp en het idee daarachter. De materialen worden besteld en machines worden ingepland op basis van een logische werkvolgorde. Onze hoveniers staan je ook graag te woord als het gaat om het beantwoorden van vragen over de aanleg. Mochten er bijvoorbeeld wijzigingen moeten worden doorgevoerd kan dit direct met de mannen ter plekke worden besproken. Kleine wijzigingen worden meestal meteen uitgevoerd en grotere wijzigingen gaan in overleg met de werkvoorbereiding.

Wij hebben het team samengesteld op basis van specialismen. Dat betekent dat wij voor diverse vakgebieden die te maken hebben met tuinaanleg expertise in eigen huis hebben waardoor we zo min mogelijk afhankelijk zijn van externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Grondwerk en funderingen
 • Straatwerk
 • Vlonders, overkappingen en veranda’s
 • Bodemverbetering en -bemestingen
 • Hemelwaterafvoerplannen
 • Beplantingen
 • Gazons
 • Vijvers
 • Zwemvijvers en zwembadtechniek
 • Tuinverlichting
 • Beregeningsinstallatie
 • Robotmaaisystemen
 • Etc.

Tuinrenovatie

Heb je geen plannen om de hele tuin op de schop te gooien, maar wil je bijvoorbeeld wat veranderen in de borders en nieuwe planten? Of is er een stuk straatwerk verzakt wat hersteld moet worden, een nieuw gazon of een verandering in een gedeelte van de tuin? Neem in dat geval contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. In deze gevallen is het niet noodzakelijk om een uitgebreid tuinontwerp te maken maar kan er op basis van een goed gesprek al heel veel worden afgestemd.

Tuin projecten in Apeldoorn

Wij zijn regelmatig actief in Apeldoorn en de nabije omgeving. Hieronder een selectie met projectfoto's.


Reactie plaatsen

Persoonlijk advies voor je nieuwe tuin nodig?

Maak kennis met mijn ontwerpstudio en hoveniersbedrijf 

Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.