Hovenier in Raalte

Zoek je naar een goede hovenier in Raalte? Op deze pagina willen we je graag kennis laten maken met een oude bekende. Of een nieuw gezicht? Het is maar net hoe je het wil bekijken. Want als je in Raalte bekend bent, heb je vast wel eens gehoord van hovenier Tuin Ton Alferink uit Lemelerveld, toch? Het voormalig tuincentrum met het bijbehorende hoveniersbedrijf dat al sinds de jaren ’80 een begrip is in de regio.

Hovenier in Raalte

Het hoveniersbedrijf Tuin Ton Alferink voor de omgeving Raalte is sinds maart 2018 overgenomen door Mecklenfeld tuinen. De bestaande hoveniers en de complete klantenkring is overgegaan en inmiddels zijn we alweer volop aan het uitbouwen. Een prachtig bedrijf gerund en opgebouwd door Ton Alferink en zijn medewerkers is iets wat niet verloren zou moeten gaan. Dat is ook de reden waarom ik hier graag mee verder wilde en de vestiging in Lemelerveld wilde doorzetten.

Raalte is al sinds het begin van het bedrijf een belangrijke regio geweest waar we nog steeds veel werkzaam zijn. Is het je al opgevallen dat de bussen inmiddels met reclame van Mecklenfeld tuinen rondrijden in de regio?

We zijn bij Mecklenfeld tuinen gespecialiseerd in vakbekwaam tuinonderhoud en beschikken over de nodige machines om het grote gros aan werkzaamheden in eigen beheer uit te kunnen voeren.

Denk aan het snoeien van bomen en andere planten in de tuin tot aan gazon onderhoud en bemestingsadvies. Mocht je zelf plannen hebben, neem dan vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De collega’s uit de omgeving Raalte zullen dan contact opnemen om de plannen te bespreken en een afspraak in te plannen.

Een nieuwe tuin door een hovenier in Raalte + omgeving

Heb je grotere plannen en wil je een nieuwe tuin laten ontwerpen en/of aanleggen? Daar zijn we bij Mecklenfeld tuinen ook goed in. Wij vinden het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het ontwerptraject. Op deze manier kunnen we de kwaliteit en tevredenheid nog beter garanderen omdat we het tuinplan tot in detail kunnen uitwerken. Hierdoor kunnen keuzes veel bewuster worden gemaakt.

Daarnaast kunnen we met een tastbaar tuinontwerp veel eerder een inschatting maken van de te verwachten investering. Het doel is altijd om een plan te ontwikkelen wat binnen budget valt en in de praktijk valt te realiseren.

Een kwalitatief goed tuinontwerp is een samenvoeging van alle tuinwensen, gecombineerd met onze creatieve ideeën en dat praktisch toegepast op de bestaande situatie.


Binnen ons bedrijf hebben we een eigen tuin ontwerpstudio. Hier werken we samen met de beste tuinontwerpers uit de regio om onze visie uit te werken in prachtige 3D tuinontwerpen.

Hoveniersbedrijf voor tuinaanleg en renovatie

Het ontwerpen van een tuin gaat altijd in nauw overleg met de uitvoering. Doordat we al jaren samenwerken weten onze vakbekwaam hoveniers precies wat de ontwerper bedoeld. Andersom stemt de ontwerper weer met de werkvoorbereiding af of de ideeën ook praktisch uitvoerbaar zijn en op welke manier. In de voorbereidende fase kunnen wij ook altijd een begroting aanbieden om het maximaal haalbare te ontwikkelen binnen het beschikbare budget.

Zodra we starten met de aanleg is het voor de klant helder hoe de tuin gaat worden en welke materialen er gebruikt worden. Binnen het team van Mecklenfeld tuinen beschikken we over vakmensen met specialismen op o.a. deze vakgebieden:

 • Grondwerk en funderingen
 • Straatwerk
 • Vlonders, overkappingen en veranda’s
 • Bodemverbetering en bemestingen
 • Hemelwaterafvoerplannen
 • Beplantingen
 • Gazons
 • Vijvers
 • Zwemvijvers en zwembadtechniek
 • Tuinverlichting
 • Beregeningsinstallatie
 • Robot maaisystemen
 • Etc.

Het grote voordeel is dat we op deze manier zo min mogelijk afhankelijk zijn van derden. Waar dit wel noodzakelijk is, beschikken we over vaste en betrouwbare partners waarvan wij weten dat afspraken worden nagekomen en dat er kwaliteit wordt geleverd. De communicatie blijft centraal zodat dit het project ten goede komt.

Tuinen in Raalte ontworpen en aangelegd

Zie hier een aantal tuinen die we in de regio hebben ontworpen en gerealiseerd. 


Reactie plaatsen

Persoonlijk advies voor je nieuwe tuin nodig?

Maak kennis met mijn ontwerpstudio en hoveniersbedrijf 

Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen in 2009 heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van onze kenmerkende stijl. Niet alleen het design en de uitstraling van de tuin zijn belangrijk maar vooral de technische oplossingen voor een duurzaam en jarenlang behoud spelen een belangrijke rol. Een tuin leg je immers niet aan voor de korte termijn, maar juist voor ten minste 15 tot 20 jaar en misschien nog wel langer als we er daarna nog niet op uitgekeken zijn. Deze manier van werken vraagt om specifieke kennis, ervaring en aandacht om telkens hoogwaardige kwaliteit af te leveren. Ik heb mijn team samengesteld met specialisten zodat we nauwelijks afhankelijk zijn van derden en het proces voor het grootste deel volledig in eigen beheer kunnen uitvoeren. Korte lijnen, transparant en open communiceren en de daad bij het woord voeren zijn belangrijke kenmerken van onze werkwijze.